ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΟΥΡΤΣΟΥΛΑ: ΤΟ WORK IN PROGRESS ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Η Κατερίνα Τσούρτσουλα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζωηρή και ανήσυχη φύση, μεγάλωσε στο Παλαιό Ψυχικό όπου και πήγε σχολείο. Με πρότυπο τον ανήσυχο επίσης πατέρα της, μπήκε στο χώρο της Διαφήμισης και του Μarketing από πολύ μικρή ηλικία ακολουθώντας τα βήματα του, στην πολυεθνική αγορά.

Σπούδασε Business & Μarketing και κατέχει μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Σχέσεις από το ΕΚΠΑ και Diploma από το Irish Academy of Public Relations. Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν παράλληλα με τις σπουδές της σε περιοδικά Αρχιτεκτονικής και Design.

Μπήκε στο κομμάτι των αρχιτεκτονικών φωτογραφήσεων και τελικά μετά από προτροπή του αρχισυντάκτη της, τής συγγραφής κειμένων στα περιοδικά που εργαζόταν. Αυτό την οδήγησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με περιοδικά όπως το «Status» των εκδόσεων Λυμπέρη και την αρχισυνταξία εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση.

Εργάστηκε στο Μιλάνο για 1 χρόνο σε εταιρία Marketing & Δημοσίων Σχέσεων αναλαμβάνοντας την αγορά της Ελλάδας και του Λιβάνου, ενώ κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε μία μακροχρόνια συνεργασία-μία «σχέση ζωής»- με την εταιρία «Ελληνικές Ειδικές Εκδόσεις» και το μηνιαίο αρχιτεκτονικό περιοδικό «ΕΚ» και τις ετήσιες δίγλωσσες και διεθνείς εκδόσεις “Villas”, “Apartments”, “Maison de Campagne”, “SantoriniVillas”, “MykonosVillas” και “ParosVillas”, για πάνω από 10 χρόνια ως Υπεύθυνη Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων.

Το 2010 ανέλαβε τον ρόλο του Marketing & PR Director στην οικογενειακή επιχείρηση ΕΡΣΚΑ Α.Ε. με αντικείμενο τον Βιομηχανικό Εξοπλισμό. To 2017, ως multitasker και ανήσυχο πνεύμα, ξεκίνησε παράλληλα μία συνεργασία με την εταιρία «Demand Fairs & Media». Ανέλαβε από την αρχή το στήσιμο της έκδοσης «100% Hotel Annual Review» μία ετήσια συλλεκτική Έκδοση σε μορφή Coffee Table Book, που συνόψιζε, κατέγραφε και κωδικοποιούσε τα κυριότερα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ξενοδοχειακή Αγορά.

Σκοπός της έκδοσης ήταν να αποτελέσει μια υψηλής αισθητικής πλατφόρμα συλλογής και αποτύπωσης των επιχειρηματικών δράσεων, σε ό,τι αφορούσε New Projects (Design & Construction/ Renovation) Industry Statistics & Investments Insights & Trends Innovation- New Products Industry Influencers και άλλα.

Παράλληλα συμμετείχε στην οργάνωση των Hotel Design Awards, ένα θεσμό που λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων της ετήσιας Έκθεσης 100% Hotel Show.
Στην συνέχεια πάλι με την «Demand» συμμετείχε στο αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Archetype.gr» με μια δυναμική ομάδας αρχιτεκτόνων.

Η Κατερίνα μέσα στην διετία του κορονοιού, μπήκε στην διαδικασία να διοχετεύσει την δημιουργικότητά της σε κάτι νέο. Ήθελε να συνδυάσει αυτά που αγαπάει πιο πολύ. Τις Δημόσιες Σχέσεις, το Event Planning, την Επικοινωνία αλλά και την αγάπη για την Αρχιτεκτονική και το Design.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει το δικό της άνοιγμα στην αγορά με ένα νέο concept.  Tην εταιρία «The projeKt», με αντικείμενο το PR & Communication Services, Event Planning, Interior Design & Project Management.

Με μια ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων συνεργατών, στον κάθε τομέα ξεχωριστά, ανθρώπους με θετική ενέργεια και αύρα και άριστους στο αντικείμενό τους.

Αναλαμβάνει projects μικρά & μεγάλα με στόχο να γίνεται πραγματικότητα «ο πόθος» του πελάτη. Όπως λέει η ίδια «αγαπώ τρελά αυτό που κάνω και θέλω να μπαίνω στα παπούτσια εκείνου που με εμπιστεύτηκε. Από την στιγμή που αναλαμβάνω ένα project θέλω να βλέπω με τα μάτια του άλλου. Να νιώθω τι θέλει και να μπορώ να του το προσφέρω. Δεν είναι τα χρήματα μόνο αυτά που θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι η ωραία ψυχοσυναλλαγή στη συνεργασία και να αισθάνεσαι ότι το θέλω του άλλου είναι και δικό σου και να παλεύεις γι αυτό”.

Όλοι την ρώτησαν πως συνδυάζονται όλα αυτά μαζί;

«Η απάντηση είναι εύκολη. Το κομμάτι του event planning ανήκει στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων. Το interior design αντικατοπτρίζει την εικόνα μας. Αυτό που είμαστε, η προσωπικότητά μας, η εικόνα που θέλουμε μεταφέρουμε και να επικοινωνήσουμε προς τα έξω. Η εικόνα που θέλουμε να μεταφέρουμε στο κοινό μας. Την αλήθεια μας. Αυτός είναι και ο στόχος των Δημοσίων Σχέσεων. Να μεταφέρει την αλήθεια μίας εταιρίας, ενός οργανισμού ή ενός ατόμου στο κοινό του.
Όλα είναι αλληλένδετα.

Ακριβώς σε αυτό σε αυτό το στάδιο, έρχεται και απογειώνει την παρεχόμενη υπηρεσία μου η αποκλειστική συνεργασία με την καταξιωμένη brand strategist Κλαυδία Μουρούτη Δούκα και το γραφείο της Standout Strategy Lab. Μαζί λανσάρουμε την μοναδική υπηρεσία “Housing Experience”. Το “Housing Experience”απευθύνεται σε επαγγελματίες φιλοξενίας, εστίασης και διασκέδασης, σε ιατρούς, σε ιδιοκτήτες χώρων retail, αλλά και σε όποιον επιθυμεί ακόμα και στην κατοικία του, να προσδώσει την προσωπικότητά του αναδεικνύοντας έτσι μία μοναδική αίσθηση την οποία και «ερωτεύεσαι».

Η Κατερίνα έχει ως στάση ζωής το work in progress.

Work in progress γιατί;

Γιατί πιστεύει βαθιά στο ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πρόκειται για την θεώρηση του εαυτού μας. Το να εξελίσσουμε και να δίνουμε νόημα στην ύπαρξή μας κάνοντας αυτό που αγαπάμε και να ευτυχούμε! Αυτό το βαφτίζει ευτυχία.

«Όλα είναι δυνατά αρκεί να το θέλεις. Μην τα παρατάς ποτέ. Η υπομονή και η επιμονή είναι υποτιμημένες αρετές. Το να πετύχεις κάτι εξαρτάται αποκλειστικά από σένα τον ίδιο. Και αυτός που δεν τα παρατάει πετυχαίνει. Όχι επειδή είναι τυχερός αλλά επειδή επέμεινε τόσο, που έγινε σαφές πως ήταν αυτός που το ήθελε περισσότερο», λέει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς την οποία θαυμάζει απεριόριστα για την τεράστια δύναμή της να επιβάλλει στον εαυτό της δοκιμασίες φτάνοντας στα όρια της αντοχής του ανθρώπινου σώματος και νου και την απίστευτη πειθαρχία της.

Τι θαυμάζει;

«Θαυμάζω και έχω μια αγάπη στους «γρήγορους», έξυπνους, ψαγμένους ανθρώπους. Σ’αυτούς που δεν επαναπαύονται, σ’αυτούς που κυνηγάνε την ευτυχία σε όλα τα επίπεδα, σε εκείνους που τολμούν.
Το να κάνεις κάποιον πρότυπο είναι σημαντικό αλλά απλό αν ανοίξεις τα μάτια σου και αντιληφθείς τι ψάχνεις σε έναν άνθρωπο και αν ξέρεις ότι το να ονειρεύεσαι και να θαυμάζεις δεν είναι κάτι αστείο. Είναι ένας χάρτης για να βρεις το δρόμο σου».

Η Κατερίνα είναι ενεργό μέλος του ICC WOMEN HELLAS – ICC Hellas World Business women Initiative και συντονίστρια της Επιτροπής Αγροτικής Εξέλιξης. Επίσης προσφέρει έργο εθελοντικά ως Πρόεδρος του Pierce Parents Association of The American College of Greece.

Φωτογραφίες: Χάρης Χριστόπουλος