GRIVALIA: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5ΑΣΤΕΡΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» PROJECT ΤΩΝ €280 ΕΚΑΤ. ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΑΛΙΟΥΣ

Ένα υπερπολυτελές μικτό project που κυοφορούνταν τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει ξενοδοχείο με «επώνυμες» κατοικίες, ενώ διαθέτει απολύτως «πράσινα» χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

Ο λόγος για τη νέα επένδυση άνω των 280 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Grivalia Hospitality με στόχο η πρώτη φάση της, κατά τις πληροφορίες, να είναι έτοιμη το 2025. Ήδη από πλευράς της εταιρείας, έχει υποβληθεί ο φάκελος στο Enterprise Greece για την ένταξη του mega project στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων και όπως προκύπτει από τα νούμερα, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και για την οικονομία της χώρας, «καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η νέα ανάπτυξη θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην τόνωση της απασχόλησης, καθώς στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργηθούν περί τις 800 θέσεις απασχόλησης, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας θα δημιουργηθούν 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων».

Για το νέο θέρετρο, η Grivalia Hospitality υπό τη διοίκηση του κ. Γιώργου Χρυσικού (φωτ.), έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαίο, διεθνές ξενοδοχειακό όνομα πολλών αστέρων που θα κάνει για πρώτη φορά το ντεμπούτο του στη χώρα μας από τους Πεταλιούς, βάζοντας την υπογραφή του στο νέο resort στο κομμάτι της διαχείρισης.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η τουριστική ανάπτυξη θα βρίσκεται στη Μεγαλόνησο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών, στη νότια πλευρά του νησιού για τη δημιουργία και λειτουργία ενός υπερπολυτελούς θέρετρου πολύ υψηλών προδιαγραφών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση στην οποία θα αναπτυχθεί το project έχει ήδη αγοραστεί και ξεπερνά τα 500 στρέμματα, ενώ στόχος είναι το νέο resort να έχει απολύτως «πράσινο» αποτύπωμα, με πλήρη ενεργειακή αυτονομία.

Και πολυτελείς branded κατοικίες

Το νέο οικολογικό θέρετρο θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εστιατόρια, χώρους ευεξίας και εκγύμνασης, καθώς και beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας σε Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες. Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

«Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης». Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το υπερπολυτελές θέρετρο να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών της τουριστικής μονάδας, είτε άμεσα είτε μέσω εφαρμογής συστήματος συμψηφισμού (net metering). Επίσης, σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα για οργανωμένες τουριστικές αναπτύξεις, προβλέπεται η δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, όπως μονάδα αφαλάτωσης, σύστημα ύδρευσης και άρδευσης, δίκτυο πυρόσβεσης, συστήματα φωτισμού, οδικό δίκτυο, αγκυροβόλιο σκαφών κ.ά.

Σημειώνεται εδώ ότι αυτή την στιγμή η Grivalia Hospitality, από τους σημαντικότερους επενδυτές την τελευταία οκταετία στον τομέα της υπερ-πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών ακινήτων σε προβεβλημένους προορισμούς της χώρας, έχει στο χαρτοφυλάκιό της επενδυτικά έργα υπερπολυτελούς φιλοξενίας που ξεπερνούν σε αξία τα 600 εκατομμύρια ευρώ (Amanzoe στην Πελοπόννησο, One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, ON Residence στη Θεσσαλονίκη, Avantmar στην Πάρο, Voula Project στη Βούλα κ.ά.) και θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση των υπό ανάπτυξη έργων.

Για φέτος έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία των εμβληματικών Αστεριών στη Γλυφάδα, για το πρώτο city resort της Αθήνας, 5 αστέρων, το οποίο θα λειτουργήσει ως το πρώτο One & Only της πρωτεύουσας, υπό την επωνυμία One & Only Aesthesis.

Πηγή: newmoney.gr

10
10