ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

Η ανακαίνιση μίας ερειπωμένης αγροικίας του 15ου αιώνα στο χωριό Travalle κοντά στη Φλωρεντία αποτελεί εξαίρετο δείγμα του πώς μία σύγχρονη κατοικία μπορεί να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα της συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και το παραδοσιακό με το σύγχρονο σε ένα design αυθεντικής πολυτέλειας.

Η ανακαίνιση βασίστηκε στην επιθυμία των ιδιοκτητών να διατηρήσουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της αγροικίας, χωρίς όμως να στερηθούν τις σύγχρονες ανέσεις. Οι αρχιτέκτονες του b-arch architettura ήξεραν εξ αρχής τις απαιτήσεις του project: Οι ξύλινες οροφές ξανακτίστηκαν από το μηδέν, οι πέτρινοι τοίχοι αναπαλαιώθηκαν και οι γύψινες επιφάνειες ανακατασκευάστηκαν στο χέρι με παραδοσιακές τεχνικές. Οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν κατασκευές από ξύλινες σανίδες που συμπληρώνουν αρμονικά το παλιό κτίριο, χωρίς όμως να μιμούνται την αισθητική του.

Το επίκεντρο των κοινόχρηστων χώρων είναι το σαλόνι. Ένας ευρύχωρος και φωτεινός χώρος που “ανοίγεται” στο περιβάλλον τοπίο χάρη στις τεράστιες τζαμαρίες του. Ιδιαίτερο στοιχείο αποτελεί η κατασκευή από τούβλα με σχέδιο πλέγματος που καλύπτει μέρος από τις τζαμαρίες προσφέροντας προστασία από τον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Για να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ του ρουστίκ χαρακτήρα της αγροικίας και της σύγχρονης αισθητικής, οι αρχιτέκτονες συνδύασαν φυσικά με τεχνητά υλικά και πλαισίωσαν τους χώρους με χειροποίητα έπιπλα που οι ίδιοι σχεδίασαν για τις ανάγκες του σπιτιού.

Project: Podere Bussolaio

Photo Credits: Monica Spezia

Πηγή: globalist.gr