ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ’50 ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μια εκπληκτική εξοχική κατοικία του 1950 στο Γαύριο της Άνδρου ανασχεδιάστηκε και εντυπωσιάζει με το design της.

Η αιγαιοπελαγίτικη αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη διαχρονική κομψότητα σε μια εκπληκτική κατοικία στην Άνδρο. Εμπνευσμένη από το μαγικό νησί, όπου η θαλασσινή ομορφιά συναντά τον απολαυστικό καλοκαιρινό ήλιο, η ομάδα του design studio Domitech έδωσε στο κτίσμα μια σύγχρονη ματιά, γοητεύοντας τους φανατικούς της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης.

«Προσπαθώντας να δοθεί μια εξωστρέφεια στο εσωτερικό του σπιτιού, δημιουργήσαμε διάλογο με τους νέους όγκους. Η εξωτερική σκάλα έγινε κυκλική και ακολουθεί την καμπύλη της ανώτερης οροφής, ενώ από τα κύρια χαρακτηριστικά της κατοικίας ξεχωρίζουν οι design αναφορές στην πλαστικότητα των όγκων του νησιού και η φυσική χρήση της τοπικής πέτρας» αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Υπέροχη ατμόσφαιρα

Οι κεκλιμένες πλάκες του σχιστόλιθου συνδυάζονται με τα σύγχρονα υλικά, με αποτέλεσμα μια εξαιρετική, διώροφη κατοικία, που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για καλοκαιρινή ξεκούραση.

Στο ισόγειο, το οποίο επικοινωνεί με την αυλή, έγινε μια επέκταση και δημιουργήθηκε ένα κυκλικό μπάνιο με κτιστό ντους και πάγκο επενδυμένα με τσιμεντοκονία. Στον τοίχο του νιπτήρα κρατήθηκε η παλιά πετρά, απογειώνοντας την παραδοσιακή, νησιώτικη κομψότητα.

Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με κτιστό πάγκο και επικοινωνεί με την αυλή, ενώ το εσωτερικό του ισογείου, αν και χαμηλοτάβανο αποπνέει ηρεμία, λόγω της καθαρότητας των υλικών.

Οι απλίκες δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον χώρο, τονίζοντας την πλαστικότητα του. Στην είσοδο το ταβάνι με τα κυπαρισσόξυλα και την πέτρινη στήριξη αναπαλαιώθηκε και διατηρήθηκε, τονίζοντας τον σεβασμό στη φινέτσα μιας άλλης εποχής. Φυσικά, εντυπωσιάζει το υδάτινο στοιχείο με skimmer που δημιουργήθηκε στον πέτρινο τοίχο.

Το τραπέζι σε καλεί για χαλαρές στιγμές

Στον πάνω όροφο η παλιά στέγη αποξηλωθηκε και φτιάχτηκε νέα, καθώς και το χωμάτινο μεσοπάτωμα αντικαταστάθηκε με τσιμεντένια πλάκα. «Έμφαση δόθηκε στον αρχιτεκτονικό φωτισμό και την πολυτέλεια σε έπιπλα και υφάσματα» τονίζει η ομάδα του design studio.

Πράγματι, μια ματιά στις φωτογραφίες αρκεί για να μας πείσει ότι έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η αισθητική και η ατμοσφαιρική απλότητα κυριαρχούν, ενώ οι χώροι αποπνέουν αυτή τη δροσερή κομψότητα που κάνουν την παραμονή σε εξοχικές κατοικίες τόσο απολαυστική!

Δείτε περισσότερα στο bovary.gr

Info: www.domitech.gr, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκούτης