ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ DIOR ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που ήθελαν τη συλλογή Dior Cruise 2022 να παρουσιάζεται στην Αθήνα αλλά και ανθρώπους του οίκου να έχουν έρθει στην πόλη προς αναζήτηση της ιδανικής τοποθεσίας, έρχεται σήμερα η επιβεβαίωση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται, το ΚΑΣ έδωσε το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις από τον γαλλικό οίκο τόσο στην Ακρόπολη, όσο και στο Ηρώδειο, τη Νεμέα, την Αρχαία Αγορά και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η άδεια αφορά τη φωτογράφιση και όχι την παρουσίαση της συλλογής, για την οποία ο Dior φέρεται να έχει ζητήσει το Καλλιμάρμαρο, ενώ η εκδήλωση θα μεταδίδεται live διεθνώς -το αίτημα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Το show της συλλογής «Cruise 2022» έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου και ακολουθώντας τον χαρακτήρα των resort συλλογών του οίκου που κάθε χρόνο αναδεικνύουν και μια διαφορετική κουλτούρα, θα είναι εμπνευσμένο από τον ελληνικό πολιτισμό. Η συλλογή θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων.

Mάλιστα, ο γενικός τίτλος του φακέλου που υποβλήθηκε από τον οίκο είναι «Dior celebrates Greece».

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού, «μετά από λεπτομερή εξέταση των όσων προτείνει ο διεθνής Οίκος υψηλής ραπτικής, κρίθηκε ότι οι εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, με την εμβέλεια και την προβολή που θα έχουν σε πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως αυτές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο».

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του οίκου στο μνημείο, 70 χρόνια μετά το θρυλικό photoshoot του 1951 που είχε επιμεληθεί ο φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini που συνεργαζόταν με την Paris Match.

Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον φάκελο της παρουσίασης του Οίκου «Dior». Σύμφωνα με αυτές, στον φάκελο αναφέρεται ότι «οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στην Ελλάδα.

Πηγή: bovary.gr

10
10