ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΠΥΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ CRYPTOS ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η Mαρία Κόντος και η Αναστασία Παπακωνσταντίνου είναι δυο γυναίκες που ωθούν τον κόσμο σε έξυπνες επενδύσεις. Ονειρεμένα ακίνητα σε όλον τον κόσμο και ψηφιακή τέχνη που αγοράζεται μερικά δολάρια και μπορεί να μεταπουληθεί εκατομμύρια, ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως αυτή, με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα κτηματομεσίτης Μαρία Κόντος (Maria Contos) έχει σαν έδρα της τη Washington D.C. και σε συνεργασία με την TTR Sotheby’s International Realty βοηθά τους φίλους και πελάτες της με το referral system να πωλήσουν ή να αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους σε όλη την υφήλιο. Συνεργάζεται με τους καλύτερους μεσίτες κάθε χώρας για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο γραφείο της στη Washington DC γίνονται τακτικά συναντήσεις ή zoom meetings με άλλα γραφεία και συνεργάτες της εταιρείας στην Αμερική προκειμένου να ενημερώνονται στο πώς ανταποκρίνεται η κτηματαγορά στα επιτόκια, την ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση ή την περιορισμένη προσφορά.

Real Estate – Σταθερή αξία

Στην Αμερική τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και η πανδημία εκτόξευσαν τη ζήτηση για την αγορά δεύτερης και τρίτης κατοικίας, ειδικά σε ζεστούς προορισμούς ανά την υφήλιο. Η κατοικία απέκτησε υπεραξία αφού πολλοί στράφηκαν στην τηλεργασία. Στο Μαϊάμι αυξήθηξαν οι τιμές και οι πωλήσεις των ακινήτων κατά περίπου 35%-50% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εταιρείες όπως η Bentley Motors, η εταιρεία Κρυστάλλων Baccarat, η Four Seasons, τα Ritz Carlton στρέφονται πλέον στην κατασκευή πολυτελέστατων διαμερισμάτων με services ξενοδοχείου, υψηλότατα κοινόχρηστα και παράδοση μέσα στην επόμενη διετία.

Ολόκληρη η υφήλιος το έχει ρίξει στην αγορά κατοικιών

Στο Los Angeles, στο Palm Springs, στο Austin, στο Τέξας και στη Hawaii, αντίστοιχα, είδαμε μεγάλες αυξήσεις στις πωλήσεις ακινήτων. Το Manhattan στη Νέα Υόρκη είναι σταθερή αξία αφού τα διαμερίσματα απευθύνονται σε ιδιαίτερα ευκατάστατους Αμερικανούς αλλά και πολύ πλούσιους πελάτες από όλο τον κόσμο που τα έχουν σαν 3η ή 4η κατοικία τους.

H Mαρία Kόντος υποστηρίζει στο Lemon Social Eye: «Τα επιτόκια στην Αμερική είναι τόσο χαμηλά στο 3,5-4,5%, για σταθερό δάνειο 30 χρόνων- ώστε οι πελάτες προτιμούν να δανειστούν αντί να ενοικιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η επιφυλακτική γενιά των millennials (26-41 ετών σήμερα) πρώτη φορά αγοράζει με δανεισμό σπίτια και μάλιστα σε εποχή τόσο υψηλής αγοραστικής ζήτησης. Ο φόβος του πληθωρισμού στο μέλλον και η απρόβλεπτη κατάσταση στις οικονομικές αγορές έχει σπρώξει μικρούς και μεγάλους επενδυτές σε σταθερές και σίγουρες αγορές κατοικίας. Οι αγοραστές κοιτούν για χώρο γραφείου, ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους και θέσεις γκαράζ. Ιδιαίτερη άνοδο, δε, έχει η λεγόμενη αγορά πολυτελών κατοικιών. Από τις τελευταίες ενδείξεις, εξάλλου, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Αμερικανούς αγοραστές για το Λονδίνο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία».

Στο πρόσφατο ταξίδι της στο Los Angeles είχε συναντήσεις με τους top-producers της αγοράς στα γραφεία της εταιρείας στο Beverly Hills και το Malibu. Η άποψη που αποκόμισε είναι ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας, το real estate παραμένει η πιο σίγουρη επένδυση.

Ποια είναι η άποψή της για την ελληνική αγορά που επίσης γνωρίζει καλά; Έχοντας τριάντα χρόνια εμπειρίας στην κτηματαγορά πιστεύει ότι ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, η χώρα μας θα εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς προορισμούς για απόκτηση κατοικίας στην Ευρώπη. «Ελληνοαμερικανοί, Καναδοί, Βορειοευρωπαίοι και Αραβες εκτιμούν το ζεστό κλίμα και τον ωραίο τρόπο ζωής της Ελλάδας. Ειδικά για πολίτες των υπόλοιπων μεσογειακών χωρών που είναι κοντά σε εμπόλεμες περιοχές ή με ασταθείς οικονομίες η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ασφαλής για επενδύσεις και η χρυσή βίζα είναι ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση και κάνει τις σωστές κινήσεις ώστε η διαδικασία αγοράς να είναι πιο γρήγορη -ειδικά με τις νέες ψηφιακές πλατφόρμες».

Πρόσφατα, μαζί με Έλληνα συνεργάτη, πέτυχε την πώληση σε πελάτη του εξωτερικού ενός μυθικού ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, με τιμή εκκίνησης τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αποδεικνύει ότι κάποιοι επενδύουν και μάλιστα δυναμικά.

«Το real estate ενδυναμώνεται και παραμένει από τις πιο σταθερές επενδυτικές κινήσεις, σήμερα».

Aναστασία Παπακωνσταντίνου

Η ψηφιακή τέχνη μπορεί να μας κάνει πλούσιους!

Η Αναστασία Παπακωνσταντίνου (Αnastasia Papakonstantinou – κόρη της Μαρία Κόντος) έχοντας περάσει από τις ελληνικές εταιρείες όπως η Folli Follie και η Zeus+Dion αποφάσισε να μετοικήσει στο Λος Αντζελες στο οποίο και ζει. Σήμερα θεωρείται μια από τις καλύτερες artist στα NFT, τη λεγόμενη ψηφιακή τέχνη.

«Είναι ένα καινούργιο προϊόν στις επενδύσεις. Πολλοί αμφισβητούν τη μελλοντική πορεία τους αλλά τα σημερινά δεδομένα αποδεικνύουν άλλα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλλιτέχνες και επενδυτές που έχουν βγάλει εκατομμύρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καλλιτέχνης Beeple που πούλησε όλα τα έργα του σε ένα NFT σε δημοπρασία των Christie’s στο αστρονομικό ποσό των 69.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το απίστευτο είναι ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα έργα του πωλούντο στο ευτελές ποσό των… 100 δολαρίων το καθένα! Αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2021 οι Sotheby’s σε πλειστηριασμό πούλησαν ολόκληρη συλλογή όπου συγκεκριμένα NFT των Cryptopanks, άγγιξαν τα $11,754,000. Μέσα σε 4-6 μήνες έχουν πάει από το μηδέν στα εκατομμύρια. Είναι γεγονός ότι οι επενδυτές που έχουν Cryptos έχουν βρει αυτή τη μορφή να επενδύουν τα χρήματά τους».

Κάνει μια διακοπή και συνεχίζει: «Τέτοιου τύπου επενδύσεις είναι επενδύσεις του μέλλοντος. Αρκεί κάποιος να έχει γνώσεις, να παρακολουθεί τις τάσεις και να δέχεται τη σωστή καθοδήγηση».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σημαντικοί σταρ του Χόλυγουντ κάνουν μια δεύτερη καριέρα πουλώντας την ψηφιακή τους τέχνη ή ότι μεγάλες γκαλερί του κόσμου όπως oι Saatchi&Saatchi προωθούν μια τέτοιου είδους τέχνη.

Τα NTF μπαίνουν πλέον στις πιο δυνατές ιδιωτικές συλλογές του κόσμου.

Πηγή: newmoney.gr