Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι το MONZU στην καρδιά της Κηφισιάς. Έναν γαστρονομικό προορισμό που συστήνει μία σύγχρονη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας με ιταλικές επιρροές. Υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του διακεκριμένου σεφ Γιάννη Λιόκα με Chef de Cuisine τον Ανδριανό Τριανταφύλλου και με τη σφραγίδα ποιότητας του ομίλου Abros, το Monzu αποτελεί έναν χώρο όπου η αυθεντικότητα συναντά τη φαντασία, και η παράδοση μεταφράζεται με σύγχρονους όρους.

Το μενού, με έμφαση στην εποχικότητα και τις εκλεκτές πρώτες ύλες, ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο subtle luxury και το fine dining, προσφέροντας μια εμπειρία προσεγμένη και συναρπαστικά διαφορετική.

Τα πιάτα ημέρας ενισχύουν τον χαρακτήρα της εποχικότητας και της δημιουργικότητας στην κουζίνα. Ξεκινήσαμε με το ψωμί το οποίο είναι προζυμένιο με κεχρί και παπαρουνόσπορο, flatbread, βούτυρο με κατσικίσιο τυρί και πέστο ντομάτας. Συνεχίσαμε με -Burrata με ψητά ροδάκινα, πέστο φουντουκιού, παλαιωμένο μπαλσάμικο  και προσούτο San Daniele. Ακολούθησαν τα Rösti & Tartare Πατάτα  rösti, μοσχάρι φιλέτο, γαρίδες κοιλάδος και avruga. Το -Flat bread στα κάρβουνα, το Μοσχαρίσιο carpaccio με υφές ντομάτας, γαλάκτωμα βασιλικού και παλαιωμένη παρμεζάνα,ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Οι επιλογές μας όσον αφορά τα κυρίως ήταν εξαιρετικές χωρίς καμία δόση υπερβολής αφού τόσο οι εκτελέσεις των πιάτων όσο και ο χρόνος ήταν ιδανικά.

Οι ταλιατέλες  με tartare γαρίδα Κοιλάδος, σάλτσα γαρίδας Kombu, σουμάκ και χαβιάρι πέστροφας,   Το Risotto carnaroli “pomodoro” με κίτρινες και κόκκινες ντομάτες, piment d’epelette και βασιλικό, καθώς επίσης και το  λαβράκι με κρέμα κολοκυθιού, καμένο λεμόνι και χόρτα εποχής στα κάρβουνα ήταν ο καλύτερος επίλογος της βραδιάς σε έναν καταπράσινο κήπο, όπου η φυσική ομορφιά και η αισθητική, δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό, χαλάρωσης και αρμονίας. Η wine list περιέχει πολλές και σημαντικές ετικέτες. Το service κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα και η κράτηση επιβάλλεται !