ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία παρουσίασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι τομεάρχες.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την Εκπαίδευση κεντρικό όχημα για την ανάπτυξη της χώρας και την χαρακτήρισε τη «μηχανή» που θα κινήσει την οικονομία.

Τόνισε ότι η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό και ατομικό δικαίωμα των πολιτών, ευθύνη και υποχρέωση του κράτους και υπογράμμισε πως το άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει: θα καταργηθεί.

Αναφερόμενος στα δημόσια πανεπιστήμια σημείωσε ότι θα αποκτήσουν στην πράξη την αυτονομία τους, ενώ θα αξιολογούνται βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

Η Ελλάδα θα γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και μεθόδους που αξιοποιούν την τεχνολογία. Δάσκαλοι & καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές εκπαιδευτικές πηγές, ενώ οι μαθητές ασκούνται στην κριτική σκέψη, στη συνεργασία και στις ψηφιακές δεξιότητες.

Κάθε περιφερειακή ενότητα – πρόσθεσε – θα έχει το δικό της δημόσιο Πρότυπο Σχολείο ενώ θα ιδρυθούν πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με τη συμμετοχή εργοδοτών και εργαζομένων κάθε περιοχή.

Το πρόγραμμά μας για την παιδεία είναι η επανάσταση της κοινής λογικής, δήλωσε νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων πως το κόμμα του θα καταργήσει το άσυλο στα Πανεπιστήμια, θα προωθήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα δημιουργήσει ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Πηγή: skai.gr