ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η απόγνωση και ο πανικός, στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Τσίπρας μαζί με την “τσακαλοπαρέα” (σ.σ.: καμία σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο) που τον περιβάλλει και τον καθοδηγεί, να συσκέπτονται διαρκώς και να “σχεδιάζουν” (με το θολωμένο τους μυαλό) για το πως αρχικώς θα “πλήξουν” την κυβέρνηση και εν συνεχεία για το πως θα “ρίξουν” την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η απόφαση θεωρείται ειλημμένη και σύντομα ο Τσίπρας θα ξεδιπλώσει(!) ο Τσίπρας-αμέσως μετά το lockdown- το σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που απεργάσθηκαν στα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τις πληροφορίες μας, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να ζητήσει(!) “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” και μετά σε χρόνο που θα “συμφωνηθεί”(!) να γίνουν εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία το “έκαψε” το σενάριο αυτό λέγοντας, χαριτολογώντας, ότι “φαντάζομαι όμως ότι σε λίγο -δεν θα σας πάρει πολύ καιρό- θα ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φαντάζομαι είναι το επόμενο το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας”.  Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιχειρήσει να το κάνει και πιο νωρίς, μιας και για τον Τσίπρα μιλάμε, ο οποίος ως γνωστόν δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των μουστερήδων του ΣΥΡΙΖΑ (λέμε τώρα) η κυβέρνηση τα “έχει πάει χάλια” στη διαχείριση της πανδημίας και γι΄ αυτό και με δεδομένο πως δεν έχουν να κάνουν καμιά σοβαρή δουλειά είπαν να το ρίξουν στα πυροτεχνήματα και στο τσάμικο.

Και όλα αυτά θέλουν να τα ξεφουρνίσουν στην κορύφωση της πανδημίας και σίγουρα πριν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορωνοιού. Γαι ευνόητους λόγους.

Αν δεν ήταν τόσο σκοτεινή και επικίνδυνη η περίοδος που ζούμε με την πανδημία, θα λέγαμε ότι όλα αυτά είναι οι κλασικές γραφικότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως επικίνδυνες γραφικότητες.

Για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι πολιτική δεν γίνεται με το να “επενδύεις” και να τζογάρεις στον κορωνοιό για να βλάψεις την κυβέρνηση και τον τόπο.
Και ο δεύτερος, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Τσίπρα και την παρέα του, είναι ότι ο λαός τον Ιούλη του 2019 έδωσε εντολή τετραετίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εντολή τετραετίας και μάλιστα με αυτοδυναμία! Πόθεν ορμώμενος, λοιπόν, ο Τσίπρας θα
ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης. Ποιος του έδωσε του “θεσμικού” Τσίπρα το δικαίωμα αυτό; Ο λαός, πάντως, σίγουρα όχι!

Συμπερασματικά, ας φτιάχνουν όσα σενάρια θέλουν ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Στον κάλαθο των αχρήστων θα καταλήξουν. Γιατί και γνώση έχουν οι φύλακες, αλλά και γιατί ο λαός εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λογικό είναι αυτό να ενοχλεί τον Τσίπρα και τους (εξωθεσμικούς) φίλους του που τον στηρίζουν και τον έχουν στο “μυαλό τους” ως την “εναλλακτική λύση”. Στις Δημοκρατίες, όμως, αποφασίζει ο λαός. Το’ χει αυτό το “κακό” η Δημοκρατία.

ΥΓ. Η εποχή της πάνω πλατείας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό προς ενημέρωση όσων  “ονειρεύονται” νέο “κίνημα” αγανακτισμένων-ψεκασμένων. Για να μην αναφέρουμε ότι μερικοί από τους πρωτεργάτες της πάνω πλατείας βρίσκονται σήμερα στις φυλακές.

Πηγή: tomanifesto.gr