ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PRADA X ADIDAS

Εδώ και μερικές σεζόν οι συνεργασίες μεταξύ brands και οίκων είναι ό,τι πιο hot στο χώρο της μόδας και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή των adidas και Prada που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, και μόλις αποκαλύφθηκε. Με επίκεντρο τα κλασικά Superstar στη συλλογή κυριαρχεί το λευκό, με διακριτικές μαύρες λεπτομέρειες και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Για πρώτη φορά λοιπόν τα sneakers της adidas κατασκευάστηκαν στην Ιταλία από premium δέρμα ενώ πάνω τους θα είναι ευδιάκριτα τόσο τα labels Prada και adidas όσο και το “Made in Italy”. Όπως ήταν αναμενόμενο πρόκειται για μία πολύ περιορισμένη έκδοση με συνολικά 700 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, τα οποία μάλιστα θα είναι και αριθμημένα και θα πωλούνται από τις 4 Δεκεμβρίου στο prada.com και σε επιλεγμένες boutique του οίκου αλλά και της adidas. Η συλλογή επίσης περιλαμβάνει μία ασορτί bowling bag που συνδυάσει την υψηλή ποιότητα ενός luxury προϊόντος με τη λειτουργικότητα μιας gym bag, όπως αυτές που υπογράφει η adidas.

Γιατί έχει σημασία;

Tα Superstar της adidas σχεδιάστηκαν το 1969 και λίγο αργότερα έγιναν iconic. Μάλιστα το 2020 θα έχουν τα 50α τους γενέθλια, γεγονός που αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα πραγματικά διαχρονικό fashion item που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το προσκήνιο. Διασημότητες από πολλούς χώρους και από όλο τον κόσμο τα έχουν φορέσει ξανά και ξανά, ενώ είναι ένα από τα best sellers του γερμανικού brand μέχρι σήμερα. Η συλλογή Prada x adidas είναι η τελευταία προσθήκη σε μια σειρά από συνεργασίες μεταξύ luxury οίκων και σχεδιαστών και sportswear brands. Supreme x Louis Vuitton, adidas by Raf Simons Nikelab x Kim Jones και είναι μόνο μερικές από αυτές που γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο κόσμος της μόδας έχει αγκαλιάσει το sporstwear δημιουργώντας μια ολόκληρη φιλοσοφία, το athleisure. H συλλογή Prada x adidas έρχεται για να επιβεβαιώσει πως το athleisure παραμένει on trend -και σ’ αυτή τη συλλογή λίγο περισσότερο από κάποιες άλλες και λόγω του genderless χαρακτήρα της- και συνδυάζει την ιταλική τεχνογνωσία και φινέτσα του οίκου Prada, με την αδιαμφισβήτητη άνεση και διαχρονικότητα της adidas.

Πηγή: harpersbazaar.gr