Η ΠΡΩΤΗ IWC BOUTIQUE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, στο «κάτω» Κολωνάκι, ο ελβετικός οίκος, σε συνεργασία με τον οίκο Ιμάνογλου, άνοιξε την πρώτη IWC μπουτίκ στην Ελλάδα. Ένα κατάστημα ιδιαίτερης αισθητικής που φιλοξενεί σπάνια αλλά και διαχρονικά ρολόγια της ιστορικής μανουφακτούρας.

Περπατώντας αμέριμνος τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου δεν γίνεται να μην σε τραβήξει η κοίλη πρόσοψη του καταστήματος. Ολότελα διαφορετική, σχεδόν παιγνιώδης. Αν πλησιάσεις τη βιτρίνα θα σε γοητεύσουν αμέσως τα ρολόγια που φιγουράρουν ξαπλωμένα. Σχεδόν σου μιλάνε. Μόλις έχεις φτάσει στη νέα μπουτίκ της ΙWC Schaffhausen.

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen ανακοίνωσε πρόσφατα τη λειτουργία της πρώτης Boutique του εν Αθήναις. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο «εταίρων» που είναι ταγμένοι, ο καθένας από το πόστο του, στην υψηλή ωρολογοποιία.

Από την μια η ΙWC Schaffhausen και από την άλλη η εταιρεία Ιμάνογλου. Ενωσαν, λοιπόν, τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν αυτή τη ξεχωριστή μπουτίκ σε έναν από τους πιο ονομαστούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, στη γωνία των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, στο Κολωνάκι.

Από το 1868, η IWC Schaffhausen συνδυάζει σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και τεχνολογίας με εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την κατασκευή μηχανικών ωρολογίων υψηλής ποιότητας και ακρίβειας. Τώρα, ο Ελβετικός Οίκος ενισχύει την εξυπηρέτηση των αγοραστών του και βελτιώνει την εμπειρία των φίλων της Υψηλής Ωρολογοποιίας μέσα από τη λειτουργία της πρώτης μπουτίκ της IWC στην Αθήνα.

Για τη λειτουργία της πρώτης της Boutique, η IWC επέλεξε να συνεργαστεί με την εταιρία Ιμάνογλου, μίας από τις εξέχουσες εταιρίες στην λιανική πώληση ωρολογίων, πολυτελών κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων στην Αθήνα, η οποία διατηρεί ήδη μακροχρόνια συνεργασία με τη μάρκα.

Με μακρά παράδοση η οποία έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη, η οικογένεια Ιμάνογλου, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο και την Αλεξάνδρα Ιμάνογλου, έχει καταγράψει το όνομά της για περισσότερα από 60 χρόνια στον κόσμο του ρολογιού. Η IWC Schaffhausen και η οικογένεια Ιμάνογλου μοιράστηκαν το πάθος τους για τα ρολόγια και ιδού το αποτέλεσμα.

Ο σχεδιασμός της Boutique πραγματοποιήθηκε από την έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων της ΙWC και φιλοξενεί περιορισμένες εκδόσεις και διαχρονικά ωρολόγια. Το εσωτερικό της Boutique βρίσκεται σε αρμονία με τον κομψό σχεδιασμό που χαρακτηρίζει όλες τις Boutique του Οίκου.

Αποτελείται από απαλούς τόνους του μπεζ και στοιχεία από σκούρο ξύλο, προσφέροντας μία επιβλητική αλλά και φιλόξενη ατμόσφαιρα, το τέλειο σκηνικό για τις συλλογές ωρολογίων του Οίκου.

Να είναι τυχαία η δημιουργία της μπουτίκ της IWC Schaffhausen στη χώρα μας; Καθόλου. Η Ελλάδα, με επικεφαλής εδώ και χρόνια της μάρκας τον Θεόδωρο Μουστάκα, αποτελεί σημαντική αγορά που προσφέρει αξιόλογη προοπτική για το brand. Αυτό που επιδιώκει η εταιρία είναι να εμπλουτίσει την εμπειρία των πελατών της που θα εισέρχονται στον κόσμο της με τον πρέποντα τρόπο στον πλέον αντιπροσωπευτικό χώρο.

Διαθέτοντας μία αναπτυσσόμενη κοινότητα φίλων της Υψηλής Ωρολογοποιίας, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σοβαροί συλλέκτες, η Αθήνα αποτελεί ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο «hub» για την IWC Schaffhausen. Η νέα μπουτίκ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους aficionados της μάρκας.

Πηγή: andro.gr