ΜΙΑ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Ένα εξοχικό σπίτι στο Προσήλιο, ένα υπέροχο χωριό στη Μάνη, υμνεί την παραδοσιακή αρχοντιά. Η Ελένη Τσιγαρίδα υπογράφει την επιμέλεια του ανασχεδιασμού μιας εκπληκτικής κατοικίας στη Μάνη, όπου η ελληνική παράδοση συναντά το μοντέρνο design.

Με όνομα «Sun Village House», πρόκειται για ένα μικρό σπίτι σκαρφαλωμένο σε έναν απότομο βράχο, που βρίσκεται στη γειτονιά του υπέροχου Προσηλίου. Παλαιότερα, ήταν ένα οικογενειακό σπίτι, όπου οι βασικοί χώροι διαβίωσης βρίσκονταν στον επάνω όροφο και αποτελούνταν από μια απλή κουζίνα και ένα καθιστικό.

Ο χώρος στον επάνω όροφο είναι φωτεινός, με μεγάλες πόρτες γαλλικού στιλ που ανακαινίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Από την άλλη, ο κάτω όροφος είναι ένας πιο σκοτεινός και πιο δροσερός χώρος με καμάρα (πέτρινος θόλος) και μικρά ανοίγματα.

Η κουζίνα με τις ιδιαίτερης αποχρώσεις της

Η διάταξη και οι εσωτερικοί χώροι ανακαινίστηκαν έτσι ώστε να θυμίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το αρχικό σπίτι. Το δάπεδο ολοκληρώθηκε με ανακυκλωμένη ξυλεία, ενώ χρησιμοποιήθηκε φινίρισμα από κερωμένο σκυρόδεμα στην εντοιχισμένη κουζίνα.

Το μπάνιο θυμίζει οθωμανικό λουτρό

Γνήσια ομορφιά της πέτρας

Αυτό, μαζί με το σοβά στους τοίχους που ακολουθεί τη λιθοδομή και το εσωτερικό της οροφής με την αυθεντική ξυλεία, κάνει τους χώρους να μοιάζουν σχεδόν χειροποίητοι.
Τα αυθεντικά παράθυρα γαλλικού στιλ με τα χειροποίητα εξαρτήματά τους τοποθετήθηκαν ως φύλλα ντουλάπας με καθρέφτες που αντικατέστησαν τα τζάμια.

Η Ελένη Τσιγαρίδα από την Etsi Architects ολοκλήρωσε το έργο ενώ ήταν συνεργάτης στην Aiolou Architects.

www.etsi.design

Πηγή: bovary.gr