ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ DESIGN Ο ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ -ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤ.

Το τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz έλαμψε στις γιγαντοοθόνες καθώς χιλιάδες επισκέπτες συνωστίζονταν στο Μeydan Hotel του Ντουμπάι, ξενοδοχείο γνωστό κυρίως επειδή φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ιπποδρομία της πρωτεύουσας του ομώνυμου εμιράτου.

Η λαμπερή εκδήλωση σηματοδότησε τα αποκαλυπτήρια του τελευταίου πολυτελούς ουρανοξύστη του Ντουμπάι, 65 ορόφων συνολικά, ορισμένα διαμερίσματα του οποίου θα στοιχίζουν έως και 10 εκατομμύρια δολάρια!

Το πρότζεκτ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με ανεμπόδιστη θέα στον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα, κατασκευάζεται από την εταιρεία κτηματομεσιτικής ανάπτυξης Binghatti Properties σε μια πρώτη του είδους της συνεργασία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Με 150 διαμερίσματα, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ο ουρανοξύστης αυτός είναι άλλο ένα ποντάρισμα υψηλού ρίσκου στην αγορά ακινήτων του Ντουμπάι, που έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο περιζήτητες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι

Το εγχείρημα αυτό είναι το τελευταίο μιας σειράς επώνυμων οικιστικών πρότζεκτ, που πλέον αποτελεί μεγάλο κομμάτι των πωλήσεων διαμερισμάτων στο Ντουμπάι.

Η Binghatti έκανε πέρυσι την αρχή με μια συνεργασία με την Bugatti Automobiles SAS σε ένα πρότζεκτ που θα περιλαμβάνει ανελκυστήρες για τη μεταφορά αυτοκινήτων σε ρετιρέ.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τον οίκο πολυτελών ρολογιών και κοσημάτων Jacob & Co. σε έναν ουρανοξύστη ύψους 500 μέτρων, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον πλανήτη. Αυτά τα έργα υψηλού προφίλ θυμίζουν τις ημέρες που οδήγησαν στο κραχ του 2009, που έβαλε τέλος σε μια κερδοσκοπική έκρηξη βασισμένη στο χρέος και έφερε το Ντουμπάι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Κάποιοι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στο Ντουμπάι το 2024, όχι όμως η Binghatti, ο CEO της οποίας, Μοχάμαντ Μπινγκάντ αναμένει αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 12%-18% τη φετινή χρονιά. Λόγος για τον οποίο η εταιρεία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει 20.000 κατοικίες σε ενάμιση χρόνο – διπλάσιες ως προς τον αριθμό των ακινήτων που έχτισε την τελευταία πενταετία. Η Binghatti έχει μια εργολαβική επιχείρηση με 5.000 υπαλλήλους που χειρίζονται τα πάντα, από τη μηχανική έως τις κατασκευές, επιτρέποντάς της να προχωρά γρήγορα στην ανέγερση κτιρίων. Τα περισσότερα από τα πρότζεκτ της ολοκληρώνονται μέσα σε 18 μήνες, τα πολυτελέστερα, όπως οι ουρανοξύστες Mercedes-Benz και Bugatti σε τρία χρόνια.

Η εταιρεία έχει αγοράσει γη ξοδεύοντας περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες και εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια από μια πώληση ομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων.

Πόλος έλξης για τους ζάπλουτους το Ντουμπάι

«Σίγουρα θα δούμε περισσότερη ανάπτυξη φέτος και το επόμενο έτος», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπινγκάτι σε συνέντευξή του. «Υπάρχει σαφής μετανάστευση πλούτου στο Ντουμπάι και αύξηση του πληθυσμού, η οποία παρέχει χώρο για οργανική ανάπτυξη στην αγορά».

Η αύξηση των τιμών δεν περιορίστηκε μόνον στα υπερπολυτελή ακίνητα του Ντουμπάι. Από τον Ιανουάριο του 2020, οι ενοικιάσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 45%, ενώ οι μέσες τιμές κατοικιών έχουν εκτιναχθεί κατά περίπου 35%, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων CBRE Group Inc. Οι ενοικιάσεις βίλας έχουν σημειώσει μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 88.400 δολάρια.

Η Binghatti έχει ήδη πουλήσει τα 32 από τα 182 πολυτελή διαμερίσματα στον ουρανοξύστη Buggati με τους αγοραστές να καταβάλλουν έως και 2.620 δολάρια το τετραγωνικό, από τις υψηλότερες τιμές στο Ντουμπάι. Όσον αφορά τον ουρανοξύστη Mercedes η εταιρεία είπε ότι έχει ήδη πουλήσει όλα τα διαμερίσματα, που ήταν διαθέσιμα στην πρώτη φάση, χωρίς να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό.

Πηγή : iefimerida.gr