ΜΕΣΑ ΣΤΟ PALAZZO ΤΟΥ RALPH LAUREN ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Ο κορυφαίος σχεδιαστής διαμόρφωσε το palazzo του στο Μιλάνο -εμβαδού 1.115 τ.μ.- και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, με αφορμή τη Milan Design Week. Για κάποιες μέρες λίγοι και εκλεκτοί μπορούσαν να απολαύσουν το γεύμα τους ή ένα απεριτίφ στην καλαίσθητη εσωτερική αυλή της οικίας.

Aν μη τι άλλο, ο Ralph Lauren είναι ένας large τύπος. Δεν έχει πρόβλημα να ανοίξει το σπίτι του (όχι ένα απλό σπίτι) και να φιλοξενήσει κόσμο που δεν τον ξέρει. Το έπραξε πριν από λίγες ημέρες θέλοντας να τιμήσει τη Milan Design Week. Μάλιστα, ο γνωστός σχεδιαστής προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καθώς για την ανάγκες της σπουδαίας εκδήλωσης μεταμόρφωσε σε Ralph’s Milan την ιδιωτική κατοικία του στο Μιλάνο, το Palazzo Ralph Lauren. Το έκανε, φυσικά, για να φιλοξενήσει ένα πλουμιστό κοκτέιλ πάρτι με τον David Lauren και, φυσικά, να προωθήσει την επικείμενη φθινοπωρινή κολεξιόν οικιακών ειδών του οίκου Ralph Lauren, στην οποία έχει δοθεί ο τίτλος «Palazzo Collection».

Το Palazzo Ralph Lauren θυμίζει άλλες εποχές και ουσιαστικά μονώνει τον σχεδιαστή από τη ζωή του πολύβοου και κοσμοπολίτικου Μιλάνου. Αν και είναι γνωστή η αγάπη του για τη συγκεκριμένη πόλη, καθώς γι’ αυτόν αντιπροσωπεύει πολλές από τις απόψεις του περί ομορφιάς, εκλέπτυνσης, στυλ και ιστορίας.

Η εσωτερική αυλή ετοιμάστηκε και πρόσφερε, από τις 7 έως τις 11 του μηνός, τη δυνατότητα κρατήσεων για γεύμα ή απεριτίφ. Να σημειωθεί πως ο Ralph Lauren χρησιμοποιεί το… παλατάκι του από το 1999 ως το κεντρική σημείο αιχμής του οίκου στο Μιλάνο. Εχει εμβαδόν 1.115 τετραγωνικά μέτρα, είναι ρασιοναλιστικού ύφους palazzo. Γνωστό προηγουμένως ως Casa Campanini-Bonomi, σχεδιάστηκε από τον γνωστό ιταλό αρχιτέκτονα Mino Fiocchi για την οικογένεια Campanini και ολοκληρώθηκε το 1941.

Η πρόσοψη και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου ενός πρόστωου και ενός θεωρείου που από ψηλά κοιτά τους κήπους Guastalla, έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετικό βαθμό με μια κουρτίνα πράσινου που πέφτει, ενώ το εσωτερικό έχει διαμορφωθεί κατά τρόπο που συνιστά επιτομή της προσέγγισης του Ralph Lauren στο λάιφ στάιλ και των ευφάνταστων κόσμων που συνέθεσε σε διάστημα μεγαλύτερο του μισού αιώνα.

Ο Ralph Lauren πάντα σεβόταν αυτούς που ζουν τις ζωές τους όπως τις ονειρεύτηκαν. Είναι λάτρης του ελεύθερου τρόπου ζωής, γι’ αυτό και το Μιλάνο του «μιλάει» διαρκώς. Αυτό που έκανε στο Palazzo του ήταν να συγχωνεύσει την ιστορικότητα του κτιρίου με τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα μικροαντικείμενα, καίτοι φαίνονται βαρυφορτωμένα, έχουν σχεδιαστεί έτσι να αποπνέουν διαχρονικότητα και ένα ιδιαίτερο στυλ που είναι ταιριαστό με την οραματική και σχεδιαστική σκέψη του Ralph Lauren.

*Φωτογραφίες: Ralph Lauren

Πηγή: Andro.gr

10
10