ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ

Η Μαρία Μπάτζιου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Στα 18 της, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, για τις σπουδές της στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου και ανέπτυξε τις περισσότερες δραστηριότητές της. 

Ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό, μέσω της κοινωνικής οργάνωσης “Αγάπη” και την καμπάνια, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης “ένα στα πέντε”, με συντονίστρια τη Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη. 

Ως φοιτήτρια, συμμετείχε σε διάφορες ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Τομέα Διεθνών Σχέσεων. Επί δυο συναπτά έτη, συμμετείχε σε ομάδα “Λογομαχιών”, οργανωμένη από το Εργαστήρι Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, με συντονιστή τον τέως Πρύτανη και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων δρα Ηλία Κουσκουβέλη. 

Ο αθλητισμός, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις δραστηριότητές της, με τη συμμετοχή της το 2011 στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων “ΑΜΑΖΟΝΕΣ”, χόμπι που δυστυχώς σύντομα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω υποχρεώσεων.

Έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης (δυο μήνες στην Ιταλία, σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, στη Σερβία με τη συμμετοχή της στο μοντέλο προσομοίωσης του Ευρωκοινοβουλίου και προσφάτως στο Κέιπ Τάουν της Ν.Αφρικής, για θερινό πρόγραμμα σπουδών, υπό τη διοργάνωση του London School of Economics και του University of Cape Town).

Εργάστηκε επί τρεις μήνες, υπό τη μορφή πρακτικής άσκησης στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και σήμερα, στα 26 της, ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ετοιμάζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, σε παρεμφερή κλάδο και στόχος της, είναι να αποτελέσει ενεργό και χρήσιμο μέλος του κόμματος, μέσα από σκληρή δουλειά και φρέσκες ιδέες. 

Τρέφει έντονη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την οποία επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία. Την ενδιαφέρει οτιδήποτε αφορά την ευρύτερη περιοχή και στόχος της, είναι να μπορεί να συνεισφέρει και ουσιαστικά στην αναμόρφωση και την ανάπτυξή της.