ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ

Η Βασιλική Κωνσταντέλη, είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1998 στην Καβάλα, ενώ από τη μεριά της μητέρας της έχει καταβολές από τη Σπάρτη.

Από νεαρή ηλικία ανακάλυψε την έμφυτη κλίση της στη μελέτη και ιδίως τη λογοτεχνία. Καταπιανόταν με σθένος με κάθε λογής λογοτεχνικό βιβλίο που βρισκόταν στα χέρια της, ενώ αργότερα ανθολογούσε συγγράμματα των Ουμπέρκο Έκο, Βίκτωρ Ουγκό, Οδυσσέα Ελύτη ως τα πιο αγαπητά.

Προεξέχοντα ρόλο στα μαθητικά της χρόνια διετέλεσε η επιστήμη των μαθηματικών, η οποία της προσέφερε αρκετές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με απόηχο να εκκολαφθεί, ολονένα και περισσότερο, η αγάπη της για τα οικονομικά. Περνώντας, μετέπειτα, στην πρώτη της επιλογή στις Πανελλήνιες, καθώς της το επέτρεπαν τα υψηλά μόρια, ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Συνάμα, αφού διήνυσε διάφορες πορείες επί σειρά ετών στον αθλητισμό και το χορό καταστάλαξε στην πετοσφαίριση, με την οποία στη συνέχεια κατάφερε να γράψει χιλιόμετρα στα γήπεδα, για οχτώ περίπου χρόνια, και να κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις, όπως στα κλιμάκια. Μέρος των ενασχολήσεων αυτών αποτέλεσαν η ιππασία, η αντισφαίριση, το wing chun, το μπαλέτο, ο σύγχρονος αλλά και ο παραδοσιακός χορός, το pole dance.

Το βιογραφικό της, το συμπληρώνουν τρεις επιπλέον γλώσσες αγγλικά, γερμανικά, κινέζικα.

Κομβικό σημείο στη ζωή της, για να ξεδιπλώσει μία πιο ευαίσθητη και δυναμική ταυτόχρονα έκφανση της προσωπικότητάς της, συντέλεσε η αρωγή της μουσικής παιδείας. Εφτά χρόνια με συντροφιά το αρμόνιο, αλλά και εμφανίσεις σε χορωδίες, γνώρισε ωδεία, μουσικούς, πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις.

Η ίδια πιστεύει σθεναρά τη ρήση «γηράσκω αεί διδασκόμενος», για αυτό και, ιδίως στο λυκαυγές των επαγγελματικών της βημάτων, ερευνά και επιμορφώνεται με σεμινάρια και συνέδρια που υπερθεματίζουν ενίοτε το φάσμα του επιστημονικού της πεδίου.

Αφ’ ενός μεν συνιστά ένθερμο υποστηρικτή των εθελοντικών δράσεων και λάτρη των οικόσιτων ζώων, αφ’ ετέρου δε σταχυολογεί τον ελεύθερο χρόνο της σε ταξίδια. Παράλληλα, την ενδιαφέρει η λογοτεχνία και λατρεύει τις ασπρόμαυρες κινηματογραφικές ταινίες.