ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ: «ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΣΑ ΦΥΛΑΧΤΟ»

Είναι fashion icon, super sexy και έχει το πιο καθαρό βλέμμα, που έχω δει. Την ακολουθούν χιλιάδες followers στα social media, προσπαθώντας αντιγράψουν κάτι απ΄το στυλ της. Έχει καταφέρει να  καθιερωθεί στην urban μουσική σκηνή της χώρας μας και στην τελευταία της δισκογραφική δουλειά, θα μας συστηθεί και ως δημιουργός. Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η υπέροχη Κατερίνα Στικούδη.

Το καλοκαίρι σε βρίσκει με νέο τραγούδι …  Πως προέκυψε το «Retro» και αν πιστεύεις ότι θ΄ αγαπηθεί απ΄ τον κόσμο;

Φαίνεται πως είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος ήδη έχει δείξει ότι του αρέσει. Είμαι πολύ χαρούμενη, διότι συμμετείχα κι εγώ τη δημιουργία  του τραγουδιού, οπότε για μένα αυτό σημαίνει πολλά. Το «Retro» προέκυψε όπως προκύπτουν  σχεδόν όλα … αυθόρμητα παίζοντας πιάνο!

 Δισκογραφικά πότε θα έχεις έτοιμη ολοκληρωμένη δουλεία;

Με το καλό από Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το 4ο άλμπουμ που θα λέγεται ” soundtrack “. θα περιλαμβάνει τραγούδια που θα έχουν να κάνουν με τη ζωή μου. Τραγούδια που θα μιλούν για μένα όταν ήμουν 16 μέχρι και σήμερα. Όλο το cocncept είναι λίγο πιο προσωπικό, κάτι σαν βιογραφία. Σαν άνθρωπος έχω πολλές πλευρές. Εννοώ,  πως τα συναισθήματα μου σε κάθε τραγούδι είναι διαφορετικά. Άλλες φορές είμαι πιο ρομαντική και άλλες πιο επιθετική. Αυτό εξαρτάται από το τι θέλω να πω με την ερμηνεία μου.

Προβλέπονται καλοκαιρινές εμφανίσεις;

Αρκετές…σε νησιά αλλά και στην Κύπρο. Και χαίρομαι πολύ κάθε καλοκαίρι να ταξιδεύω παρέα με τους συνεργάτες μου και τη μουσική μου.

Καταφέρνεις να συνδυάσεις διακοπές και δουλειά;

Προσπαθώ, λατρεύω τη Χίο.  Και εκεί θα πάω και φέτος και συγκεκριμένα στο αγαπημένο μου χωριό, το Πυργί.

Μας έχεις συνηθίσει σε εκκεντρικές εμφανίσεις. Είναι η κατεύθυνση που σου δίνουν οι συνεργάτες σου ή σε εκφράζει και σένα;

Δε θεωρώ ότι όλες μου οι δουλειές είναι το ίδιο .. Κάθε βίντεο κλιπ είναι διαφορετικό όπως και κάθε τραγούδι. Σίγουρα έχω το δικό μου στυλ που με χαρακτηρίζει, μου αρέσει και με εκφράζει. Είναι μια κατεύθυνση που τη δίνει η φαντασία μας, η ελευθερία μας και η δημιουργικότητα μας.

Τι είναι η μουσική για σένα;

έκφραση….

Θα ήθελες κάποια στιγμή ν ασχοληθείς και με κάποιο άλλο είδος μουσικής;

Στα πλαίσια πάντα της urban μουσικής έχω κινηθεί και σε μπαλάντες και σε πιο επιθετικά κομμάτια και πιο χορευτικά.Όλα είναι προγραμματισμένα και κάθε μου βήμα δε γίνεται τυχαία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές;

Η Χίος , η Χίος η Χίος!!!

Τι σου λείπει απ΄ τη  Θεσσαλονίκη;

Η οικογένεια μου … Και αυτός ο αέρας της Αριστοτέλους.

Είσαι πολιτικοποιημένη;

Κάποτε ήμουν πιο φανατική. Τώρα, κάνω προσευχές να  μη χειροτερεύουν άλλο τα πράγματα.

Τι σ΄ενοχλεί – στενοχωρεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;

Θέλω να νιώσουν όλοι ότι μπορούν να έχουν στόχους, να κάνουν όνειρα και να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Η μετανάστευση έχει χτυπήσει κόκκινο. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω πραγματικά να σκέφτομαι θετικά όμως πολλές φορές αυτά που βλέπω γύρω μου μόνο θλίψη μου προκαλούν.

Θα δοκίμαζες την τύχη σου στο εξωτερικό; 

Δεν είναι εύκολο . Όμως, ποτέ μη λες ποτέ.. Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι. Τ’ όνειρα κρατάνε δυνατά τις στιγμές, σα φυλαχτό.

 

10
10