ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ «ΚΑΛΑΘΙΑ» – ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία δύο «καλαθιών» ενόψει του Πάσχα, ενώ τρίμηνη παράταση πήρε το «καλάθι του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο να παραταθεί και στη συνέχεια ενόψει της πασχαλινής περιόδου να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ αλλά και το «καλάθι του νονού/νονάς» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Το καλάθι του νοικοκυριού

Χρονικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει μπει στην 18η εβδομάδα εφαρμογής του με τα σούπερ μάρκετ να στέλνουν τις ανανεωμένες λίστες τους.

Ακόμη ένα «έκτακτο καλάθι» που θεσμοθετεί το υπουργείο Ανάπτυξης ενόψει της πασχαλινής περιόδου, θα θυμίζει το «καλάθι του Αη Βασίλη» που εφαρμόσθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να περιέχει προϊόντα όπως: αρνί- κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά για το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών και θα «αντικαταστήσει» ουσιαστικά το «καλάθι της Σαρακοστής».

Παράλληλα σχεδιάζεται και το «καλάθι του νονού» αντίστοιχο μα το «καλάθι του Άη Βασίλη» των Χριστουγέννων. Αναμένεται να έχει παρόμοιες κατηγορίες παιχνιδιών με εκείνο καθώς και λαμπάδες. Οι κατηγορίες των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» θα καθορισθούν αργότερα με σχετική υπουργική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Άη Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια.

Οι επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν υποχρεούνται να τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στον χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Πηγή: ot.gr