Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ» ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΤΙΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Η Κέιτ Μίντλετον παρευρέθηκε σε κρατικό δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ προς τιμήν του Προέδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol και της Πρώτης Κυρίας Kim Keon Hee φορώντας ένα σπάνιο κόσμημα που οι περισσότερες γενιές βασιλικών παρατηρητών δεν θα έχουν ξαναδεί: The Strathmore Rose Tiara.

Το Strathmore Rose Tiara ήταν ένα γαμήλιο δώρο που δόθηκε στη Βασίλισσα Μητέρα από τον πατέρα της, Λόρδο Στράθμορ, πριν παντρευτεί τον Δούκα της Υόρκης το 1923. Σχεδιασμένο για να μοιάζει με μια γιρλάντα από άγρια ​​τριαντάφυλλα, το διαμαντένιο στέμμα αγοράστηκε αρχικά από το Λονδίνο- κοσμηματοπωλεία Catchpole & Williams.

Μπορεί να φορμαριστεί με διάφορους τρόπους – είτε πάνω από το μέτωπο, είτε τοποθετηθεί στα μαλλιά είτε αποσυναρμολογηθεί για να σχηματίσει πέντε μεμονωμένες καρφίτσες. Σύμφωνα με το The Queen’s Diamonds του Sir Hugh Roberts, «αντανακλά το νατουραλιστικό στυλ των διακοσμητικών κεφαλιού που ήταν δημοφιλές από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά». Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Μητέρας το 2002, η κόρη της, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, κληρονόμησε την τιάρα. Ωστόσο, παρέμεινε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο για δεκαετίες – σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει φορεθεί από βασιλική γυναίκα από τη δεκαετία του 1930. Φήμες προέκυψαν ότι ίσως ήταν πολύ κατεστραμμένο ή πολύ εύθραυστο για να φορεθεί ξανά. Τώρα, όμως, στο διάδημα σπάνιου διαμαντιού δόθηκε νέα ζωή από την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα φόρεσε επίσης ένα λευκό φόρεμα Jenny Packham με χρυσές λεπτομέρειες. Πάνω στο στήθος της βρισκόταν το Οικογενειακό Τάγμα της, καθώς και το Τάγμα του Μεγάλου Σταυρού της Βασιλικής Βικτώριας , το οποίο της απονεμήθηκε το 2019 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τις υπηρεσίες της στον κυρίαρχο. Η Κέιτ Μίντλετον ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι λευκά βραδινά γάντια – και, στην πορεία, ενσάρκωσε πλήρως την ιδιότητά της ως βασίλισσα σε αναμονή.

Πηγή : vogue.com