Η DISNEY ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ FOX ΓΙΑ 52 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

 Σε μια κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, η Walt Disney έκανε γνωστή την επικείμενη εξαγορά των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών δραστηριοτήτων της 21st Century Fox.

Η εξαγορά, που αφορά μεταξύ άλλων το κινηματογραφικό στούντιο της 20th Century Fox, καθώς και το 39% του δορυφορικού δικτύου Sky, εκτιμάται στα 52 δισ. δολλάρια και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη εβδομάδα.

Τα αθλητικά και ενημερωτικά δίκτυα, Fox News and Sports, που παραμένουν στην κατοχή του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, πρόκειται να ενταχθούν σε νέα εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

Επιπλέον, η Disney θα αγοράσει το μερίδιο της Fox στην υπηρεσία streaming Hulu, ελέγχοντας πλέον το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του κύριου ανταγωνιστή του Netflix.

Η συμφωνία βάζει τέλος στην πάνω από μισό αιώνα, επέκταση της αυτοκρατορίας του 86χρονου Μέρντοχ στον τομέα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, η οποία ξεκίνησε από μία απλή εφημερίδα της Αυστραλίας που κληρονόμησε από τον πατέρα του σε ηλικία 21 ετών.

Μάλιστα, η μεταστροφή του προς την πώληση και όχι προς νέες επενδύσεις εξέπληξε τον επιχειρηματικό κλάδο που θεωρούσε δεδομένο ότι θα παρέδιδε τις επιχειρήσεις του στους γιούς του.

Πηγή: kathimerini.gr