Ο Ηλίας Σκουλάς, μαγειρεύει πληθωρικά, έξυπνα και νόστιμα. Σαν chef, συνδυάζει στοιχεία που μου αρέσουν, αφού μπορεί να αποτυπώσει με επιτυχία στα πιάτα του ταλέντο, αισθητική, εμπειρία και δημιουργική διάθεση. Το FoodMafia, δημιουργεί προσδοκίες που μπορεί να εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό. Το multi ethnic menu του, με τις συχνές αλλαγές του, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των πελατών αφού σαν σκοπό έχει να δίνει έμφαση στο κρέας αλλά και στις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις.

Ιδιαίτερος χώρος, με διακόσμηση που σε αποπέμπει στη δεκαετία του ’60 και συγκεκριμένα στην Μεγάλη Βρετανία. Το εστιατόριο αποπνέει ένα ιδιαίτερο lifestyle με τους άνετους χώρους του, και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές, σε «ταξιδεύει» απίστευτα.

IMG_1774

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με συκωτάκια πουλιών στη βέργα, με σάλτσα chimichuri και θαλασσινό αλάτι. Το Vietnamese steam bao bun με burger, bacon και αυγό καθώς επίσης και το double rib eye burger, burger με χειροποίητο ψωμί γλυκοπατάτας, κιμά και κομμάτι απο rib eye, aioli, emmedal και chips purple potatoes, ήταν πεντανόστιμα, η εκτέλεση ήταν σωστή, η ποιότητα εξίσου όπως και η ποσότητα. Το γιουβέτσι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι, orzo, bordelaise και παρμεζάνα 36μηνων ωρίμανσης, ήταν πολύ νόστιμο, αφού τα υλικά είχαν δέσει σωστά.

IMG_1773

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το service κινείται επαγγελματικά, η winelist είναι ικανοποιητική, ενώ οι τιμές είναι αρκετά προσιτές. Να σημειωθεί εδώ ότι τα cocktail που δοκιμάσαμε, ήταν υπέροχα ενώ θα τονίσω για άλλη μια φορά, ότι ο chef Ηλίας Σκουλάς, ήταν, είναι και θα είναι η εμβληματική προσωπικότητα του εστιατορίου.

 

*Φωτογραφική κάλυψη Γιώργος Γραμμενίδης.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία την Μαρία Μπατζάκα!

INFO:

Βουκουρεστίου 4, Αθήνα