ETIEN PIZZA BAR: Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΙΤΣΑΣ “ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 επαναπροσδιορίζει την comfort εμπειρία μέσα από αυθεντικές συνταγές, φρέσκα υλικά και τον αέρα της Νάπολης. Στη Βούλα, το Etien Pizza Bar συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με την πίτσα. Με την υπογραφή του consultant chef Μάριου Τσακίρη, το νέο χειμερινό μενού 2025–2026 φέρνει τη Νάπολη και όχι μόνο, πιο κοντά από ποτέ— με αυθεντική pizza fritta, δημιουργικά toppings και comfort πιάτα που μιλούν τη γλώσσα της απόλαυσης. Ο Μάριος περιγράφει τη φιλοσοφία του με απλότητα και σαφήνεια: «Πιστεύω στην απλότητα, όχι ως ευκολία, αλλά ως βάθος». Για εκείνον, η μαγειρική είναι πράξη αλήθειας, πειθαρχίας και σεβασμού στην πρώτη ύλη και στον άνθρωπο.

Η πίτσα παραμένει η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Etien Pizza Bar. Από την Burrata με San Marzano και καπνιστά τοματίνια, μέχρι τη Smashing Pumpkin με κρέμα κολοκύθας και coppa, τη γήινη Tartufata με μαύρη τρούφα και την εμβληματική Mortazza με μορταδέλα Bologna Favola, stracciatella και πέστο βασιλικού με φυστίκι, η κάθε ζύμη αφηγείται τη δική της ιστορία. Ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά της η Frittella, το τηγανόψωμο με ρικότα και μέλι τρούφας, ενώ από την ενότητα Magna Grecia #gastropizza, οι signature πίτσες του Μάριου, όπως η Kesarias με κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο παστουρμά, όπου παντρεύει την ανατολή με την παράδοση, η Ladenia, η «ελληνική» εκδοχή της Τορινέζικης pizza padellino , μια έμπνευση από την λαδένια της Κιμώλου που φέρνει στο τραπέζι τη γεύση του Αιγαίου μέσα από ζύμη, τομάτα και ελαιόλαδο, μας δείχνουν ότι η πίτσα, δεν είναι μόνο τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Highlight στο μενού είναι πάντα η signature Pizza Fritta, με τη διάσημη τηγανητή ζύμη και γέμιση από σιγομαγειρεμένο ragu Bolognese και τυριά. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι καθοριστική, ξεκινώντας από το αλεύρι το οποίο εισάγεται από τον artisanal μύλο Molino Paolo Mariani από την κεντρική Ιταλία και αλέθεται σε κυλινδρόμυλο τιτανίου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Το μείγμα αλεύρων που χρησιμοποιείται στο Etien Pizza Bar έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το εστιατόριο, ώστε να αποδώσει την ιδανική υφή και χαρακτηριστική γεύση στη ζύμη: ελαφρώς τραγανή εξωτερικά, αφράτη εσωτερικά και με σωστή υγρασία. Η τελευταία ωριμάζει αργά για 48 ώρες τουλάχιστον πριν ψηθεί, αποκτώντας το μοναδικό της χαρακτήρα.

Η ντομάτα, είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο Etien Pizza Bar. Εδώ χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αρωματική Π.Ο.Π ποικιλία San Marzano της ιταλικής εταιρείας Nolano. Ο Μάριος Τσακίρης, μάλιστα είναι ο Έλληνας ambassador της Nolano στην Ελλάδα, γνωρίζοντας σε βάθος τα προτερήματα και τις ισορροπίες αυτής της θεικής πρώτης ύλης που αποτελεί τη βάση της αυθεντικής ιταλικής πίτσας. Στα κυρίως, το Chicken Paillard και το Sirloin Tagliata κρατούν τη γευστική ισορροπία ανάμεσα στην απλότητα και τη φινέτσα, με ποιοτικές πρώτες ύλες και προσεγμένη εκτέλεση, ενώ η ενότητα pasta αναδεικνύει την αγάπη στο καλομαγειρεμένο φαγητό μέσα από συνταγές όπως η Cacio e Pepe, η Carbonara και τα νιόκι Ragu Genovese. Κάθε πιάτο υπηρετεί τη φιλοσοφία του Etien Pizza Bar: λιτότητα, νοστιμιά και σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Το φινάλε είναι, όπως πάντα, ιταλικό. Το Baba au rum με αχλάδι ποσέ και montee βανίλια, το Tiramisu pistachio & melagrana με πραλίνα φιστικιού και ρόδι, αλλά και η Torta bruciata cioccolata με mascarpone και μπισκότο κανέλας, προσφέρουν ένα γλυκό επίλογο με ισορροπία και χαρακτήρα. Η εμπειρία στο Etien Pizza Bar συμπληρώνεται από μια προσεκτικά επιμελημένη wine list του σομελιέ Γιώργου Αλεξίου, με έμφαση σε ιταλικές και ελληνικές ετικέτες που συνοδεύουν ιδανικά κάθε γευστική επιλογή.

Παράλληλα, τα cocktails κινούνται στη λογική του aperitivo και είναι ιδανικά για να ανοίξουν ή να κλείσουν ένα δείπνο με τη χαρακτηριστική ανεμελιά του ιταλικού τρόπου ζωής. Με έμφαση στη γνησιότητα, στη δημιουργικότητα και στη σύγχρονη γευστική εμπειρία, το Etien Pizza Bar αποδεικνύει πως η πίτσα μπορεί να είναι ταυτόχρονα comfort και high-end, απλή και καθηλωτική. Ακριβώς για αυτό αναδεικνύεται σε ένα urban σημείο συνάντησης όπου η ιταλική κουλτούρα γίνεται εμπειρία, με πάθος, γεύση και στυλ.

 

INFO:

Etien Pizza Bar Voula
Πλαστήρα 10, Βούλα
voila@etienpizzabar.com
Τηλέφωνο: 210 8950089, 210 8950079