ETIEN PIZZA BAR

Περπατώντας ένα απόγευμα στους ήσυχους δρόμους της Βούλας, ανακαλύψαμε την Etien – μια πιτσαρία που από την πρώτη ματιά σε προκαλεί να μπεις. Με μοντέρνο αλλά ζεστό σχεδιασμό, ξύλινα τραπέζια, απαλή μουσική και μια ανοιχτή κουζίνα που σου ανοίγει την όρεξη, νιώσαμε αμέσως σαν να είχαμε βρεθεί σε μια γειτονιά της Νάπολης.

Καθίσαμε δίπλα στον φούρνο – έναν εντυπωσιακό, περιστρεφόμενο φούρνο – και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της παρασκευής. Η ζύμη ξεκουρασμένη, ελαστική, έτοιμη να μεταμορφωθεί σε κάτι μαγικό. Εξάλλου είναι αποτέλεσμα 24ωρης ωρίμανσης  και αλεύρι Molino Paolo Mariani  γεγονός που προσφέρει την τέλεια ισορροπία τραγανότητας και αφράτου.

Μέχρι να αποφασίσουμε μιας και οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές είπαμε να ξεκινήσουμε με το Carpaccio Di Manzo  από μοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα, κάπαρη, mizuna, τυρί Grana Padano, κρέµα µουστάρδα-λεµόνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που μας τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον  αλλά και με τις Truffle Potatoes που είναι χειροποίητα τσιπς πατάτας, με µαγιονέζα τρούφας, τυρί Grana Padano.

Από σαλάτες επιλέξαμε την  Burrata με πέστο λιαστής ντοµάτας, ελιές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Απλή αλλά απίστευτα αρωματική. Αλλά και την Condiglione με ντοµάτα, αγγούρι, κόκκινο κρεµµύδι, φασολάκια, πιπεριές, ελιές, κάπαρη, baby βραστή πατάτα, αντζούγιες, βραστό αυγό, τόνο, µυρωδικά, λεµόνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια ιδιαίτερη πρόταση που μας άρεσε πολύ!

Δεν γινόταν να μην επιλέξουμε την Margherita Classica και την Pizza Fritta. Η πρώτη, με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, βασιλικό και vegan μοτσαρέλα, ήταν η επιτομή της αυθεντικής πίτσας!! Η δεύτερη, με τηγανιτή ζύµη πίτσας γεµιστή µε Ragu Bolognese, τυρί scamorza, τυρί Grana Padano μας μετέφερε με την πρώτη δαγκωματιά στην Ιταλία..

Συνεχίσαμε με ένα πιάτο Amatriciana & Peperoncino με ζυµαρικό bucatini, σάλτσα ντοµάτας San Marzano, χοιρινό µάγουλο, και τσίλι. Καλομαγειρεμένο, με τη σάλτσα να έχει «δέσει» υπέροχα με τα ζυμαρικά. Όλα φτιαγμένα με φροντίδα και υλικά που φωνάζουν φρεσκάδα!!

Για επιδόρπιο, παραγγείλαμε το tiramichoux που μου μόνο κλασικό δεν είναι μιας και πρόκειται για σουδάκια γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε, πραλίνα αμύγδαλο και σάλτσα λευκής σοκολάτας. Με γνήσια γεύση καφέ και κακάο που αφήνει μια υπέροχη επίγευση. δοκιμάσαμε επίσης και μια κρεμέ σοκολάτας με θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο, που μας εξέπληξε ευχάριστα με τον απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό αλμυρού και γλυκού.

Συνοδεύσαμε το δείπνο μας με ιταλικό λευκό κρασί, ενώ ο κατάλογος είχε αρκετές επιλογές και σε ελληνικές ετικέτες, καθώς και signature cocktails που κρατάμε για την επόμενη φορά, μαζί με τα πολλά πιάτα που δεν δοκιμάσαμε σ΄ αυτήν την πρώτη μας επίσκεψη..

Φεύγοντας, νιώσαμε ότι ζήσαμε κάτι παραπάνω από ένα απλό δείπνο. Στην Etien δεν τρως απλώς πίτσα – ζεις μια εμπειρία φτιαγμένη με μεράκι, γεύση και ιταλική φινέτσα, σε έναν χώρο που σέβεται τη λεπτομέρεια και την ποιότητα και που σίγουρα έγινε ήδη spot to be!

Να σημειώσουμε και κάποια πολύ χρήσιμα tips που είναι πολύ σημαντικά και κάνουν τη διαφορά…Kαταστήματα ETIEN θα βρείτε  στην  Βούλα, στην Γλυφάδα αλλά και στο Ψυχικό!! Επίσης με την ιδιαίτερη και ευχάριστη ατμόσφαιρα τους είναι εξαιρετική επιλογή, για τη διαφορετική έξοδο ενός ζευγαριού, της  οικογένειας ή της παρέας. Είναι όμως κατάλληλα και για µια εκδήλωση ή για ένα after office catch-up.  Και το πολύ βασικό;; Είναι ένα περιβάλλον pet friendly για τους μικρούς μας φίλους!!