ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το Studiomateriality επανασχεδίασε ένα φανταστικό διαμέρισμα στο και του έδωσε νέα πνοή.

Μέσα από το interior design, τις προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες, τα στιλάτα έπιπλα και τη διαφορετική κάθε φορά αισθητική -η οποία επηρεάζεται και από την προσωπικότητα των ενοίκων- ξετυλίγεται και μια μοναδική ιστορία, με πρωταγωνίστρια την αισθητική. Και όταν ο ένοικος είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και πληθωρικούς ανθρώπους που έχουν περάσει ποτέ από τον ελληνικό χάρτη της μόδας, ο μοναδικός Λάκης Γαβαλάς, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι συγκλονιστικό.

Γνωστό για την ιδιαίτερη ικανότητά του να συνδυάζει το εκκεντρικό με το κλασικό, το καινοτόμο με το κλασικό και το φρέσκο με το σχεδόν παλιακό, το Studiomateriality είδε σε ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Κολωνάκι τον λευκό καμβά, πάνω στον οποίο θα εξωτερίκευε την ατέρμονη δημιουργικότητα που το χαρακτηρίζει.

Η ομάδα του εμπνεύστηκε από τον Ρενέ Μαγκρίτ, τον σπουδαίο Βέλγο ζωγράφο του σουρρεαλισμού και δημιούργησε ένα περιβάλλον με έντονο το παιχνιδιάρικο και bold στοιχείο με μια διάθεση εκκεντρικής κομψότητας να διαχέεται άφθονη στον χώρο. Σαν να βρισκόμαστε σε μοντέρνο μουσείο σύγχρονης τέχνης, όπου τα σκούρα χρώματα και η πληθωρικότητα έχουν σίγουρα την τιμητική τους.

Με πυξίδα τους το στοιχείο της έκπληξης, οι designers έδωσαν στο κάθε δωμάτιο το όνομα που το αντιπροσωπεύει καλύτερα θεματικά.

«Αντιλαμβανόμαστε το κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα σαν ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, χωρίς ωστόσο να θέσουμε σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα του διαμερίσματος» αναφέρουν οι ίδιοι.

Οι ταπετσαρίες για τους τοίχους, τα χαλιά και τα υφάσματα των επίπλων είναι εμπνευσμένα από διάσημα μουσεία του κόσμου, συνεχίζοντας το artistic concept του interior design του σπιτιού.

Η κλασική προσέγγιση της αστικής διαβίωσης διαταράσσεται από την καλλιτεχνική αυτή απελευθέρωση και τη χρήση provocative υλικών και επίπλων. Τα διακοσμητικά αντικείμενα και οι τυπωμένες φράσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού ενισχύουν το «modus operandi», ενώ οι αντανακλάσεις από τους καθρέφτες εντείνουν την ψευδαίσθηση του «σπιτιού-μουσείου».

Ένα μεταλλικό πλέγμα περνά από τους κυρίους χώρους και ενώνει την είσοδο του διαμερίσματος με τα παράθυρα, δημιουργώντας έτσι ένα μίνιμαλ έργο τέχνης στην οροφή. Τα υπόλοιπα αριστουργήματα που κοσμούν τοίχους και τις υπόλοιπες γωνιές του σπιτιού ολοκληρώνουν ένα αληθινό κομψοτέχνημα αισθητικής και design.

Φωτογραφίες: Studiomateriality, Αλίνα Λέφα

Πηγή:bovary.gr