EAT CHIC – 4 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ FOOD AGENDA ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Συμπράξεις με μισελενάτη διάθεση, συνομιλίες ανάμεσα σε εκλεκτό κρασί και ευφυείς γαστριμαργικές προτάσεις κλείνουν το μάτι στη διάθεσή σας για dining out σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του μήνα.

Λίγο πριν ο Μάιος κατεβάσει αυλαία προκειμένου να υποδεχθούμε – κι επισήμως – το καλοκαίρι, αγαπημένες εστιατορικές διευθύνσεις της πόλης πραγματοποιούν ορισμένες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές συμπράξεις με μισελενάτους chef και εκλεκτές ετικέτες κρασιών να συνομιλούν σε διαλόγους γαστριμαργικής ευδαιμονίας.

Οινική Αίγλη στο καλύτερο σημείο της πόλης
Το σχεδόν ειδυλλιακό τοπόσημο της Αίγλης Ζαππείου υποδέχεται έναν από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του ελληνικού αμπελώνα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη σε μία βραδιά με ειδικά διαμορφωμένο μενού για την Παρασκευή 23 Μαΐου. Η κλασική αθηναϊκή σαλάτα της Αίγλης συναντά το Κυρ-Γιάννη Πάλπο Single Block, ένα Chardonnay του 2023, το γιουβέτσι γαρίδας το Ασύρτικο Single Block (2022), το βοδινό κρέας (κόντρα), το οποίο συνοδεύεται με άγρια σπαράγγια, μανιτάρια εποχής και σάλτσα ξινόμαυρου τον Διάπορο (Ξινόμαυρο, Syrah, 2019), ενώ το γευστικό φινάλε της bespoke βραδιάς υπογράφει ένας πληθωρικός μπακλαβάς με παγωτό φυστίκι, με τη συνοδεία Μαλαγουζιάς του 2021, την ετικέτα Κυρ-Γιάννη Χρυσογέρακα.

Μία έναστρη συνάντηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Στις 27 Μαΐου, το εστιατόριο ORA by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis φιλοξενεί το 4-Hands Dinner, μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που ενώνει δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της εποχής μας. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin οικοδεσπότης Έκτορας Μποτρίνι καλωσορίζει τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον ταλαντούχο σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Delta, για μια αξέχαστη βραδιά δημιουργικής σύμπραξης. Από την ιδιόμορφη “Carbonara” του ταλαντούχου κυρίου Μποτρίνι με κοιλιά ξιφία και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, μέχρι τις εμπνευσμένες δημιουργίες του Γιώργου Παπαζαχαρία, όπως η γαρίδα κοιλάδας με περγαμόντο σε ζύμωση, κεφίρ μοσχολέμονου και άνθη κερασιάς, κάθε πιάτο υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης και αισθήσεων.

Wine & Dine με + διάθεση
Το ΙΤ+ αγαπάει το κρασί και το οινοποιείο Navitas την always hot διεύθυνση του Κολωνακίου εξίσου, μία σχέση ειλικρίνειας και καλής ζωής που δεν θα μπορούσε να μην μετουσιωθεί σε γαστριμαργικό ραντεβού στις 28 Μαΐου. Σε αυτή την σύμπραξη, το μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ Κώστας Γαλανόπουλος συνδυάζεται με τρεις διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου, μία διαφορετική σε κάθε στάδιό του. Το pairing έχει σχεδιαστεί ώστε να αναδείξει τον χαρακτήρα κάθε ετικέτας, προσφέροντας μια ωραία γευστική εμπειρία που αντανακλά την ταυτότητα τόσο του IT+ όσο και του οινοποιείου Navitas: αυθεντικότητα, φρεσκάδα και μια προσέγγιση που τιμά την ποιότητα και κοιτά προς το μέλλον. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με ωραίο ρυθμό και θετική ενέργεια.
Βουκουρεστίου 30 & Αλ. Σούτσου, Αθήνα

Όταν ο μισελενάτος αέρας συναντά την ενέργεια της συμπρωτεύουσας  
Ο μήνας ολοκληρώνεται με τη γεύση των πιάτων που οραματίζονται από κοινού ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και ψυχή του HERVÉ, Γρηγόρης Κίκης και ο νέος Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Δημήτρης Φατίσης. Στο πλαίσιο του καταξιωμένου θεσμού “The Diners”, το Hyatt Regency Thessaloniki και η Estrella ενορχηστρώνουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με ελληνική πρώτη ύλη, αξιοποιημένη σωστά σε αλμυρές και γλυκές δημιουργίες.

Πηγή : harpersbazaar.gr