ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ & ΤΟΣΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ»

Δεξιότητες, φιλοδοξίες, κύρος, γοητεία αλλά και ένας ενδιαφέρον λόγος, συνθέτουν την προσωπικότητα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, που κάνει τόσα πολλά! Τελειόφοιτη του τμήματος της Νομικής του Α.Π.Θ, παράλληλα είναι και διπλωματούχος προπονητικής τένις. Εργάζεται στη Νομική εταιρία «Γ.Παπαδημητρίου και Ε. Μωραϊτη» ενώ είναι γραμματέας, επαρχιακού της ΟΝΝΕΔ.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, θα σας λύσει απορίες και θα δικαιολογήσει τον πρόλογο, που κάθε άλλο παρά υπερβολικός είναι.

Τελικά θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση η όλο αυτό φαντάζει σαν όνειρο;

Δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά, για όσους αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή, τη κατάσταση υπό το πρίσμα του ρεαλισμού. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει τρόπος, να βγούμε αύριο από την κρίση. Όμως είναι αναπόφευκτο να βγούμε, με σωστή δημοσιονομική πολιτική, με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, άνοιγμα επενδύσεων και με τη λειτουργία ενός τραπεζικού συστήματος, το οποίο να μπορεί να παρέχει πόρους. Αν όλα τα παραπάνω λειτουργήσουν συνδυαστικά, η χώρα, θα αρχίσει αναπόφευκτα να ανακάμπτει, και η έξοδος από την κρίση, θα είναι θέμα χρόνου.

Έγιναν πολλά και κρίσιμα λάθη από την ανάληψη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να μου αναφέρεται κάποια που τα θεωρείται τραγικά.

Θεωρώ πως το κρισιμότερο λάθος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις ανεδαφικές εξαγγελίες και υποσχέσεις του, κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν τίθεται εδώ ζήτημα αντιπαλότητας αλλά πρόκειται για πραγματικά περιστατικά και δηλώσεις, οι οποίες στο σύνολό τους δεν υλοποιήθηκαν. Ήταν αρκετά όσα υποσχέθηκε η ηγεσία του, σε μία περίοδο όπου ο ελληνικός λαός έψαχνε μία σανίδα σωτηρίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δέσμευση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, έως το 2016. Η ηγεσία του, κρίθηκε και κρίνεται από τον κόσμο, που την ανέδειξε και ο ίδιος αυτός ο κόσμος κατάλαβε πως ήταν ένα “συναισθηματικό παιχνίδι”. Τη δεδομένη στιγμή όμως, θεωρώ πως είναι πρέπον, όχι να αναδειχθούμε από τα λάθη των άλλων αλλά να αναδείξουμε τα προτερήματα μας, τους στόχους μας και τα σχέδιά μας με γνώμονα πρώτα απ’ όλα, το καλό της χώρας μας, της Ελλάδας.

AirBrush_20170316015723

Εάν σας έκαναν μια πολύ καλή επαγγελματική πρόταση θα μπορούσατε να εγκαταλείψετε την πατρίδα σας και να μετακομίσετε μόνιμα στο εξωτερικό;

Στο παρελθόν είχα δελεαστικά καλές προτάσεις, προκειμένου να εγκαταλείψω την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη όπου διαμένω και να μετακομίσω στο εξωτερικό όμως αρνήθηκα. Θεωρώ πως στη χώρα μου οφείλω όλα όσα έχω πετύχει, μέχρι σήμερα, στους δασκάλους μου, στους προπονητές μου, στους καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο, στους ανθρώπους που καθημερινά συναναστρέφομαι.

Είμαι πολύ υπερήφανη και τόσο συναισθηματικά δεμένη με τον τόπο μου, που δεν θα μπορούσα να τον αφήσω. Να τονίσω πως δεν υποτιμώ, την επιλογή πολλών νέων να φύγουν στο εξωτερικό. Αποτελεί προσωπική επιλογή και θεωρώ πως κανείς δεν είναι αρμόδιος να την κρίνει. Η Ελλάδα, ίσως υστερεί σε κάποιους τομείς, όμως στόχος είναι να την βοηθήσουμε να στηριχθεί στις δυνάμεις της. Και η μεγαλύτερη δύναμη της, είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες πολίτες.

AirBrush_20170202194059

Θα σας αναφέρω κάποια ονόματα να μου τα χαρακτηρίσετε:

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημήτρης Χορν

Μελίνα Μερκούρη

Κωνσταντίνος Καραμανλής
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κατάφερε το πιο δύσκολο όλων στη πιο δύσκολη περίοδο, να επιβάλει τη δημοκρατία χωρίς ταραχές και αιματοχυσίες, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής προσωπικότητας της χώρας “Ανήκομεν εις την Δυσιν”. Ήταν μια διεθνούς κύρους προσωπικότητα, παρούσα σχεδόν σε όλες τις πολιτικές φάσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένας σύγχρονος πολιτικός, που γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Θα του δοθεί η δυνατότητα, να αποδείξει πως όλα όσα έχει θέσει ως στόχους, θα τα υλοποιήσει. Έχει όλα τα γνωρίσματα ενός ηγέτη και για μένα ηγέτης, είναι αυτός που προχωράει με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα πολιτικά συμφέροντα.

Μελίνα Μερκούρη
Μια αξιοθαύμαστη γυναίκα, ηθοποιός και πρέσβειρα της ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού, στο εξωτερικό. Έδωσε προσωπικό αγώνα, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ταυτίστηκε με αυτόν τον αγώνα. Αποτελεί πρότυπο για την Εθνική της περηφάνια και την ανάδειξη της χώρας μας.

Δημήτρης Χορν
Πρόκειται για έναν σπουδαίο ηθοποιό και μη ξεχνάμε, πως ήταν και στενότατος φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Λείπουν πλέον τέτοιες προσωπικότητες, τέτοιοι καλλιτέχνες, με μετριοφροσύνη αλλά και ταλέντο.

Θα ήθελα την θέση σας για τις τηλεοπτικές άδειες και την κατάσταση στα ΜΜΕ.

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών πλέον, βρίσκεται στον επίλογο του, όμως κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να ξεχαστεί εύκολα.Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός, όμως το θέμα δεν έχει τελειώσει εδώ.

Καταρχήν σημαντικός παράγοντας, που θα οδηγήσει στην ορθή λειτουργία των Μ.Μ.Ε. είναι η αποστασιοποιημένη στάση, που θα πρέπει να διατηρήσουν τα μέσα αυτά απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία των Μ.Μ.Ε. θα είναι ανεπηρέαστη, καθώς τα ίδια δεν θα λειτουργούν ως μέσα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα, πως σημαντική προϋπόθεση για την θετική λειτουργία των Μ.Μ.Ε. αποτελεί, η άσκηση κοινωνικής πίεσης για την ποιοτική βελτίωση των τηλεοπτικών προβολών. Θα πρέπει δηλαδή να συντονιστούν οι αρμόδιοι φορείς, με σκοπό τον έλεγχο γύρω από την λειτουργία των Μ.Μ.Ε.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Τον ελεύθερο μου χρόνο, θέλω να τον περνάω με τους ανθρώπους μου την οικογένειά μου και το φιλικό μου περιβάλλον. Μου αρέσει πολύ το θέατρο και οι βόλτες στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Κάποιες φορές όμως χρειάζεται και η ησυχία της μοναξιάς και η ξεκούραση που μου προσφέρει.

10
10