ΟΤΑΝ ΤΟ ”PARIS MATCH” ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ

Το γαλλικό κοινό λάτρευε τη Μελίνα. Πέρα από τις διεθνέις της επιτυχίες, που την κατέστησαν δημοφιλή παγκοσμίως, ειδικά στη Γαλλία, ήδη από τη δεκαετία του ’50, είχε εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο στο Παρίσι, είχε πάρει βραβείο στις Κάννες  και στα χρόνια της δικτατορίας έζησε στο Παρίσι και εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση σε φαντασμαγορικά shows ή τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια με μηνύματα κατά της χούντας. Αργότερα, ως υπουργός Πολιτισμού, θα είχε μια στενή φιλία με τον Γάλλο ομότιμό της Ζακ Λανγκ. Και φυσικά είχε παντρευτεί τον Ζυλ Ντασέν.

Η αγάπη της Γαλλίας για τη Μελίνα κράτησε μέχρι το τέλος. Μία από τις τελευταίες φωτογραφίσεις, πριν φύγει από τη ζωή, πραγματοποιήθηκε το 1993 για το ”Paris Match”, στην όμορφη κατοικία κάτω από το λόφο του Λυκαβητού που μοιραζόταν η ηθοποιός με τον Ζυλ Ντασέν. Οι δυο τους είχαν μετακομίσει εκεί μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα και το οίκημα ήταν ακριβώς αυτό που ονειρεύονταν, ευάερο και ευήλιο με μεγάλες βεράντες και μποέμ διάθεση.

21103911 10211992222379969 1281296544 o

“Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ αντοχής σαν ζευγάρι” δήλωναν οι δυο τους ενώ το περιοδικό χαρακτήριζε τη Μελίνα συνυφασμένη με τη σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας, που είχε βρεθεί αντιμέτωπη και είχε ξεπεράσει τόσες κρίσεις. Η φωτογράφιση έγινε τον Ιούνιο του 1993 και το ζευγάρι γιόρταζε τη 38η επέτειο από την πρώτη γνωριμία τους στις Κάννες. Ήταν η τελευταία φορά, καθώς η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, το Μάρτιο του 1994.

Πηγή: elenasdiary.com