7o CULINARY JOURNEYS ΣΤΟ DAIOS COVE: ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ MICHELIN

Σεφ από όλο τον κόσμο που κουβαλούν τη λάμψη των αστεριών Michelin, αλλά και καταξιωμένοι Έλληνες θα συγκροτήσουν μια θαυμαστή ομάδα στα φετινά Culinary Journeys στο Daios Cove (20 Μαϊου-22 Σεπτεμβρίου). Ο θεσμός έφτασε στην έβδομη χρονιά του και είναι πιο λαμπρός από ποτέ.

Για κάποιους τα επτά χρόνια σημαίνουν… φαγούρα και αδιαφορία. Για άλλους, όμως, είναι επιβεβαίωση, κίνητρο και επιτυχία. Το Daios Cove, ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια ζωής και τούτο δείχνει τη δυναμική ενός θεσμού που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος και πλουσιότερος σε ονόματα και εμπειρίες. Σε αυτό το κατώφλι της επταετίας, τα Culinary Journeys στο Daios Cove της Κρήτης εξελίσσονται σε έναν πολυδιάστατο γαστρονομικό θεσμό που υφαίνει ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμών και γεύσεων. Με τη συμμετοχή κορυφαίων σεφ βραβευμένων με αστέρια Michelin από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η φετινή διοργάνωση (20 Μαϊου έως 22 Σεπτεμβρίου) αναδεικνύεται σε μια πραγματική γιορτή καινοτομίας και δημιουργικότητας που οδηγεί τους επισκέπτες σε μία διαδρομή γευστικών εμπειριών.

Οι διακεκριμένοι δημιουργοί θα μεταμορφώσουν τα εστιατόρια Ocean Restaurant και RHO του Daios Cove σε επίκεντρα γαστρονομικής έκφρασης, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα του ξενοδοχείου με προτάσεις εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Οι διεθνείς σεφ που θα φιλοξενηθούν στα Culinary Journeys 2025 είναι ένα line up σημαντικών δημιουργών της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, όπως οι πολυβραβευμένοι Kei Kobayashi του τριάστερου Kei Restaurant στο Παρίσι, Ángel León του τριάστερου Aponiente στην Κάντιθ, μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία στην ισπανική γαστρονομία που διακρίνεται για τη βιώσιμη καινοτομία στην «κουζίνα της θάλασσας» που προβλήθηκε πρόσφατα στην σειρά Chef’s Table του Netflix, Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο  που θα κάνει 4 hands με τον Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι, Paco Méndez με ένα αστέρι στο εστιατόριο του COME στην Βαρκελώνη, και Jean-Philippe Berens, σεφ στο εστιατόριο-αποκάλυψη Ducasse sur Seine που πήρε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού το 2024.

Η συμμετοχή των κορυφαίων σεφ του Alain Ducasse στο Daios Cove αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βαθιάς και στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ξενοδοχείου και του παγκοσμίου φήμης oμίλου γαστρονομίας. Αυτή η συνέργεια δεν αντικατοπτρίζει μόνο τη διαρκή δέσμευση και των δύο πλευρών στην αριστεία, αλλά ενισχύει τον κοινό τους όραμα για μια γαστρονομική εμπειρία που μεταμορφώνει το απλό γεύμα σε ταξίδι αισθήσεων.

Η ελληνική γαστρονομία εκπροσωπείται επάξια από τους Γιώργο Σαμοΐλη του βραβευμένου Cantina στη Σίφνο που για τρίτη συνεχή χρονιά και μόνο στο Daios Cove, παρουσιάζουν ένα curated Omakase μενού 4 hands με τον Γκίκα Ξενάκη του διακεκριμένου εστιατορίου Aleria στην Αθήνα. Την Ελληνική συμμετοχή συμπληρώνει η Αγγελική Χαραμή του εστιατορίου Omnia στο Kastelruth, από τις πλέον καινοτόμες σεφ στην plant-based γαστρονομία. Και η συνεργασία αυτή στα Culinary Journeys δείχνει με τον πιο απτό τρόπο την φιλοσοφία του Daios Cove στο Wellness, συνδυάζοντας την ευημερία, την αρετή και την ηθική, και την ευδαιμονία σε μια ολιστική προσέγγιση για μια ζωή με νόημα και ποιότητα. Οι Έλληνες σεφ θα εγκαινιάσουν και θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των φετινών Culinary Journeys.

Πηγή : andro.gr

10
10