Ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ SELENE ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Σε μια δύσκολη για την εστίαση χρονιά, ανακοινώνονται και ευχάριστα νέα όπως η νέα συνεργασία μεταξύ δύο σημαντικών μορφών της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, του Έκτορα Μποτρίνι, σεφ και ιδιοκτήτη του βραβευμένου με αστέρι Michelin Botrini’s, και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του εμβληματικού Selene στη Σαντορίνη.

«Στη διαδρομή της ζωής μας κάνουμε συνεχώς όνειρα και βάζουμε στόχους. Κάποιους τους αφήνουμε στην άκρη, άλλοτε γιατί μας τραβάει η ρουτίνα από το μανίκι κι άλλοτε γιατί αισθανόμαστε πως δεν είναι ακόμα ώρα να παλέψουμε για να τους πετύχουμε.

Πάντα έλεγα πως ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου. Αυτός με έκανε να ερωτευτώ τη μαγειρική και μ’ έμαθε να γοητεύομαι από τα οράματα κάποιων ανθρώπων. Πήγαινα στα μεγάλα εστιατόρια για να γευτώ την εμπειρία κι όχι για ν’ αντιγράψω συνταγές. Μ’ ενδιέφερε να κατανοήσω το όραμα του μάγειρα ή του εστιάτορα, αλλά και να συναισθανθώ την αγωνία τους να το υλοποιήσουν.

Από πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου στη Σαντορίνη ένιωσα την καλντέρα να με «παγιδεύει» με την άγρια ομορφιά της. Δεν ξεχνώ όμως και πόσο με είχε μαγέψει το Σελήνη από την πρώτη κιόλας φορά. Γοητεύτηκα από το όραμα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι νόμιζαν πως αν αντέγραφαν όσα έβλεπαν στο εξωτερικό θα εντυπωσίαζαν τον τουρίστα, εκείνος τόλμησε με πείσμα, με δεσπέτο, που λέμε οι Κερκυραίοι, να πάρει τα λιγοστά, ξερικά προϊόντα του νησιού, να τα φορτίσει με μνήμες ντόπιων φαγητών και να τα ενσωματώσει σε μια ιδιωματική κουζίνα, αποδεκτή για τον επισκέπτη του 21ου αιώνα.

Γαστροτουρισμός ante litteram, 30 τόσα χρόνια πριν! Μου πέρναγε κάποιες φορές από το μυαλό να συνεργαστώ μαζί του. Εμείς είχαμε το Etrusco, εκείνος το Selene, δυο από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, με εκλεκτικές συγγένειες, αλλά και τόσο προσωποπαγή, που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας. Να που ο χρόνος δημιουργεί συγκυρίες για να υλοποιήσεις και τις πιο απρόσιτές σου σκέψεις. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021 – που αρχίζει η συνεργασία μου με το εστιατόριο Selene, το οποίο λειτουργεί στον εσωτερικό κήπο ενός παλιού καθολικού μοναστηριού, ένα ιστορικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το ατμοσφαιρικό Katikies Garden Hotel – «συναντιέμαι» με τον άνθρωπο που πάντα θαύμαζα. Παίρνω τη σκυτάλη για να συνεχίσω, το όραμα του, με σεβασμό στην πορεία και το έργο του. Και, πιστέψτε με, δεν το βλέπω σαν μια «τυφλή μεταβίβαση» σκυτάλης∙ θα συνεχίσω δυναμικά τη δική του διαδρομή, κοιτώντας νοσταλγικά το χθες, αλλά στοχεύοντας στο μέλλον», αναφέρει ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι σε σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: olivemagazine.gr