5 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το μαγικό ρόφημα που θα μας απαλλάξει από τα περιττά κιλά ως εκ θαύματος. Εάν περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και βάλετε τη λέξη diet θα βρεθείτε μπροστά σε χιλιάδες αποτελέσματα. Το διαδεδομένο ρόφημα είναι το νερό με λεμόνι, για το οποίο πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει τα πάντα από το να χαρίσει λαμπερή επιδερμίδα μέχρι να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Παρακάτω θα καταρρίψουμε τους πιο διαδομένους μύθους για το συγκεκριμένο ρόφημα.

Μύθος 1: Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Κάποιο ισχυρίζονται ότι επειδή τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν περιέχουν τόση μεγάλη ποσότητα πηκτίνης και δυστυχώς η ποσότητα μειώνεται ακόμα περισσότερο στο χυμό. Το νερό με λεμόνι μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για την απώλεια βάρους εάν το πίνετε αντί για τα αναψυκτικά.

Μύθος 2: Μπορεί να αποτρέψει τις ασθένειες

Αυτή η θεωρία πηγάζει από το γεγονός ότι το σώμα σας μετατρέπει το όξινο χυμό λεμονιού σε αλκαλική ουσία, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι το pH των τροφίμων δεν επηρεάζει την υγεία μας, ούτε προκαλεί ασθένειες. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι πως το λεμόνι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, γι αυτό καλό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε φορά που πίνετε το συγκεκριμένο ρόφημα.

Μύθος 3: Αποτοξινώνει το σύστημά σας

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κατανάλωση χυμού λεμονιού μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας από τοξίνες. Όμως εκτός από το γεγονός ότι το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχείο που να υποστηρίζουν ότι ο χυμό από λεμόνι μπορεί να αποτοξινώσει τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα το σώμα μας διαθέτει από μόνο του μηχανισμούς να αυτοκαθαρίζεται. Το συκώτι και οι νεφροί κάνουν όλη τη δουλειά, αρκεί όμως να κάνουμε και εμείς τις σωστές διατροφικές επιλογές ώστε να εξασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Μύθος 4: Επιταχύνει το μεταβολισμό

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι ένα φλιτζάνι με νερό και λεμόνι το πρωί μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας. Ακούγεται υπέροχο, δυστυχώς όμως δεν ισχύει. Ωστόσο εάν έχετε βαρεθεί να πίνετε σκέτο νερό και προσθέσετε λίγο λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερο.

Μύθος 5: Είναι ένα θαύμα κατά της γήρανσης

Ενώ ο χυμός λεμονιού μπορεί να προσφέρει μια ωραία δόση αντιοξειδωτικών, δεν θα γυρίσει το ρολόι πίσω. Ο χυμός λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, που παίζει ρόλο στην υγεία του δέρματος βοηθώντας στο σχηματισμό κολλαγόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε και πάλι νέοι.

Πηγή: jenny.gr