ΟΤΤΟ RESTO BAR

Ο Αλέξανδρος Συροπουλος, βρήκε την χρυσή τομή, ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, με τη σύγχρονη φιλοσοφία που επικρατεί στην εστίαση σήμερα, να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε καιρούς συνεχών αναζητήσεων και μεταβολών. Η γαστρονομία δεν είναι εύκολο πράγμα. Χρειάζεται εμπειρία, γνώσεις, διάθεση αλλά και κριτήριο αξιολόγησης, για να μπορέσεις να έχεις τη σωστή ομάδα δίπλα σου. Σημείο κατατεθέν του Otto, είναι η έμπνευση και οι σοβαρές προθέσεις που δείχνει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Story:

Ξεκινάει εκεί, γύρω στο 1834. Ο  βασιλιάς Όθων καθιστά την ιστορική πόλη της Αθήνας πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα πρώτα υπέροχα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αρχίζουν να εμφανίζονται στην πόλη σαν ιστορική συνέχεια των επιτευγμάτων της κλασικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.  Μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα ή Otto, ήταν και το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της Οδού Καλαμιώτου 16-18, με τους μαρμάρινους κίονες και το αχνό χρώμα της ώχρας.

IMG_4925

Σχεδόν δύο αιώνες μετά, το κτίριο-στολίδι στην καρδιά της πόλης, συνδέοντας σε απόλυτη αρμονία το χθες με το σήμερα, μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο all day restaurant bar, σ’ έναν καλαίσθητο χώρο στην πιο δημοφιλή συνοικία της πόλης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Decoration:

Tο ροζ χρώμα, αγαπημένη απόχρωση των παλιών αρχοντικών, δεσπόζει στο χώρο, ενώ η αρχιτεκτονική του νεοκλασικού κτιρίου και η εσωτερική διακόσμηση συνδυάζουν υλικά όπως ο μαύρος γρανίτης, το μάρμαρο, το μέταλλο στο χρώμα του χρυσού και του μπρούντζου, περίτεχνα γύψινα και λεπτομέρειες από βελούδινο μπροκάρ στα υφάσματα των επίπλων.  Οι απλίκες στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά δημιουργούν ένα παιχνίδι με τα χρώματα δημιουργώντας μία επιβλητική ατμόσφαιρα.

IMG_4772

Ταυτότητα:

Σημείο αναφοράς αποτελεί η ‘ελληνικότητα’. Το menu έχει βασιστεί, αποκλειστικά, σε ελληνικές γεύσεις και αυθεντικές ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά έχει εμπλουτιστεί, με φαντασία και «εκτελείται» με arty διάθεση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα cocktails: κάθε ένα από αυτά συνοδεύεται και από ένα αρχαίο ελληνικό μύθο και βασίζεται σε ένα παιχνίδι «αλχημείας» με βάση διαφορετικά υλικά και ελληνικά αποστάγματα. Άλλωστε η κεντρική φιλοσοφία του OTTO είναι το “Playful Food & Cocktails”, μια πρόσκληση σε ένα παιχνίδι γεύσεων και απόλαυσης.

IMG_0612

INFO:

Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τηλ: 210 3314676

www.facebook.com/Otto-Resto-Bar

8
8