Υψηλή αισθητική σε ένα εστιατόριο, που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, άλλαξε την γαστρονομική σκηνή του Πειραιά. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή-διεθνής, με μια μοντέρνα διακόσμηση, που συνδυάζει στοιχεία από την παλιά και τη σύγχρονη Αθήνα.

Ξεχωρίσαμε από το menu, το καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι, τη δροσερή πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένα φιλετάκια φρέσκου σολομού, την μοσχαρίσια ταλιάτα και το φιλέτο black angus. Η winelist, περιέχει σημαντικές ετικέτες, το service κινείται σε επαγγελματικά επίπεδα, ενώ η κράτηση επιβάλλεται.

IMG_0074

Δεν είναι τυχαίο, η αναφορά που του έκανε η New York Times, πριν από μερικούς μήνες, μιλώντας για το αριστούργημα της περιοχής. Χαρακτηριστικό το γυάλινο πάτωμά του, που υπάρχει πάνω σε μια από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές στον Πειραιά!!

IMG_0009

Ο Σπύρος Μητρόπουλος, με τη δημιουργία του Beluga, προσέγγισε με επιτυχία, τις απαιτήσεις των πελατών αλλά και κάτι το διαφορετικό, που ήθελε η περιοχή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η νοσταλγική διάθεση του παρελθόντος, είναι εμφανής, ενώ το διαφορετικό level που υπάρχει, διακρίνεται από όλους.

* Φωτογραφίες Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

INFO:

2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς

21 0411 6505

www.facebook.com/Beluga