ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: «Η ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ»

Πρόκειται για την εκδοχή της απόλυτης επιτυχίας και της αναγνώρισης στον τομέα, με τον όποιο ασχολείται. Ισχυρή προσωπικότητα, φιλόδοξη και αρκετά ενημερωμένη, για τις τελευταίες εξελίξεις στην κοσμητική ιατρική, η Χριστίνα, δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

 

Μιλήστε μου λίγο για το αντικείμενο σας, τις προοπτικές και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Η κοσμητική δερματολογία είναι ένα αντικείμενο, το οποίο καθημερινά εξελίσσεται, γεγονός πολύ σημαντικό για κάποιον που θέλει συνεχώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχω επιλέξει να συνεργαστώ με τα δερματολογικά κέντρα IQ- Intensive Quality Dermatology & Cosmetic Surgery, Αθηνών -Λονδίνου, όπου παρέχονται ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Στις προοπτικές και στα μελλοντικά μου σχέδια εντάσσονται η ανέλιξη μου στη επιστημονική τεχνογνωσία του αντικειμένου μου, αλλά και στις νέες προκλήσεις, που αλλάζουν το τοπίο της κοσμητικής δερματολογίας, ούτως ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ σ΄αυτές.

 

Έχετε ξεχωρίσει κάποιες υπηρεσίες;

Θα τολμούσα να πω ότι έχω ξεχωρίσει -χωρίς βέβαια να υποτιμώ όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες- τις καινοτόμες, αναίμακτες και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες προσώπου και σώματος με ράμματα ανόρθωσης, όπως για παράδειγμα το Model Lift (Internal Tractive Facelift).

Η αποτελεσματικότητά του έγκειται στην τοποθέτηση ημιελαστικών, απορροφητικών ραμμάτων, τα οποία στερεώνονται στο περιόστεο και για το λόγο αυτό, λόγω τεχνικής, είναι πολύ σταθερά. Υπόσχονται άμεσα ορατό, απόλυτα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα για αρκετά έτη, χωρίς πόνο, τομές και σημάδια, σε μία μόνο συνεδρία. Το Model Lift συνιστά την τελευταία λέξη στην Κοσμητική Ιατρική και πρόκειται, γενικότερα, για το Lifting του μέλλοντος!

Επίσης, έχω ξεχωρίσει τη VASERlipo – αναίμακτη λιποαναρρόφηση για την εξάλειψη του τοπικού λίπους και τη γλυπτική σώματος, με υπερήχους, η οποία παρέχει εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε μία μόνο συνεδρία, ακόμα και σε “δύσκολες” περιοχές, όπως τα χέρια και ο λαιμός.

Πρόκειται για μια μέθοδο που εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με λιποπροσθετική, κατά την οποία προστίθεται λίπος σε περιοχές του προσώπου ή του σώματος που έχουν ανάγκη για πλήρωση. Το λίπος αφαιρείται με αναίμακτη λιποαναρρόφηση, από κάποιο άλλο σημείο του σώματος (π.χ. κοιλιά) και με τη μέθοδο της λιποπροσθετικής μεταφέρεται π.χ στα ζυγωματικά, στο στήθος ή στους γλουτούς.

Το αποτέλεσμα είναι και σ’ αυτή την περίπτωση μακροχρόνιο και μάλιστα γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες, καθώς χρησιμοποιείται αυτόλογο λίπος (λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό).

 

Πιστεύετε ότι οι επεμβάσεις Κοσμητικής Ιατρικής ενέχουν κάποιο βαθμό ρίσκο;

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης είναι πλέον αναμφισβήτητη. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η κοσμητική ιατρική, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αυτό που είναι σημαντικό είναι να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Αν το καλοσκεφτούμε, ρίσκο υπάρχει παντού γύρω μας. Ωστόσο, οι επεμβάσεις κοσμητικής Ιατρικής, είναι απόλυτα ασφαλείς, αρκεί να πραγματοποιούνται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άρτια καταρτισμένο, έμπειρο και εξειδικευμένο, που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασθενή και να αποδεικνύει έμπρακτα, στη συνέχεια, τη δεξιοτεχνία του.

 

Θεωρείτε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το χώρο των υπηρεσιών ομορφιάς;

Σαφέστατα, η κρίση έχει επηρεάσει πολλούς τομείς. Ωστόσο, η ανάγκη της γυναίκας να αισθάνεται όμορφα πασχίζοντας να περιποιείται την εμφάνιση και τον εαυτό της γενικότερα, είναι πάντα μεγάλη. Ενδέχεται για κάποιους, οι υπηρεσίες ομορφιάς, να αποτελούν σήμερα, είδος πολυτελείας, πρόκειται όμως, όπως καθημερινά αποδεικνύουν, άντρες και γυναίκες, για ένα είδος ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας!

 

Πιστεύετε ότι το στυλ είναι έμφυτο σήμερα ή δημιουργείται από τα νέα fashion icons και την τεχνολογία;

Φυσικά και επηρεαζόμαστε υποσυνείδητα από τις τάσεις της μόδας και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι πολύς κόσμος τις υιοθετεί χωρίς μέτρο. Αναμφίβολα τα ΜΜΕ και τα νέα fashion icons, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο π.χ. ντυνόμαστε.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναπτύξουμε κριτική αντίληψη και να “φιλτράρουμε” τα πρότυπα, που προβάλλονται για την εικόνα μας και να έχουμε εμείς τον έλεγχο. Οι τάσεις της μόδας συνεχώς αλλάζουν. Αυτό που οφείλουμε εμείς να κάνουμε, είναι να τις προσαρμόζουμε στην προσωπικότητά μας.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε το δικό μας στυλ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, αυτό που είχε κάποτε πει ο Yves Saint Laurent: «Η μόδα ξεθωριάζει, το στυλ είναι αιώνιο».

 

Οι αξίες, τα πιστεύω και η ηθική σήμερα έχουν αλλοιωθεί στο βωμό της εκμετάλλευσης, της ανευθυνότητας και του συμφέροντος. Θα ήθελα τη θέση σας.

Σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης, οι αξίες, οι αρχές και οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, καθώς η ανάγκη της επιβίωσης παρακάμπτει τους παραδοσιακούς κανόνες. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να αναιρούμε τους στοιχειώδεις όρους κοινωνικής επιβίωσης.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Ασχολούμαι με την οικογένειά μου, τις φιλικές και κοινωνικές μου σχέσεις και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου συμμετέχω στο γνωστό για τη δράση του, Δ.Ε.Κ.Α ( Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής) παρέχοντας υπηρεσίες σε ψυχικά πάσχοντες συνανθρώπους μας, στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής αισθητικής. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πιστεύω ότι χρέος μας, είναι να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να συνεισφέρουμε στο συνάνθρωπο μας με όποιον τρόπο, ξέρει και μπορεί ο καθένας από εμάς.

Η κ. Χριστίνα Αμπατζή, είναι αισθητικός ειδικών εφαρμογών με εξειδίκευση στη κοσμητική δερματολογία.