ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

Μην περιμένετε από το νέο έτος για να αρχίσετε να χάνετε κιλά. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να χάσετε βάρος εδώ και τώρα. Κάποιες μπορεί να σας φανούν αυστηρές κάποιες πολύ εύκολες, όμως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον σωστό συνδυασμό και να τον προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει με εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Να τρώτε κάθε μέρα λαχανικά

Τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες συχνά χαμηλές και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα και να νιώστε χορτασμένοι χωρίς να έχετε πάρει πολλές θερμίδες. Στόχος σας είναι να τρώτε λαχανικά σε κάθε γεύμα και κάθε σνακ.

Δημιουργήστε ένα έλλειμμα θερμίδων

Οι θερμίδες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην απώλεια βάρους. Μάθετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε ανά ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας και στη συνέχεια, υπολογίστε πόσες θερμίδες θα πρέπει να παίρνετε για να χάσετε βάρος . Δημιουργώντας ένα έλλειμμα θερμίδων – χωρίς να πέσετε κάτω από ττις 1.200 θερμίδες – θα σας βοηθήσει  να χάσετε κιλά.

Καταναλώστε όλες τις ομάδες τροφίμων

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες. Σημασία έχει να κάνετε υγιεινές επιλογές χωρίς να απορρίπτετε κάποια ομάδα από το διαιτολόγιο σας.

Τρώτε μόνο όταν είστε πεινασμένοι

Πολλοί από εμάς τρώμε από συνήθεια, για να ικανοποιήσουμε τους πόθους σας ή επειδή βαριόμαστε. Για να χάσετε κιλά πρέπει αν μάθετε να ξεχωρίζετε την αληθινή πείνα από τη συναισθηματική.

Να βγάζετε φωτογραφίες τον εαυτό σας

Δεδομένου ότι η ζυγαριά μπορεί να σας αγχώσει, μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες με τον εαυτό σας, ώστε να βλέπετε την πρόοδο που κάνετε και να συνειδητοποιήσετε ότι η σκληρή δουλειά σας αποδίδει. Βγάλτε μια φωτογραφία σήμερα, και στη συνέχεια να βγάλτε την επόμενη μετά από ένα μήνα. Βλέποντας τα αποτελέσματα σε σας θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε.

Μην αφαιρείτε εντελώς από τη διατροφή σας τα αγαπημένα σας φαγητά

Απαγορεύοντας τον εαυτό σας να τρώει που και που ένα γλυκό προκαλείται στέρηση, με αποτέλεσμα να κουράζεστε γρήγορα και να εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μπορείτε να εντάξετε τα αγαπημένα σας γλυκά στο διαιτολόγιο σας, αρκεί να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Να βγάζετε φωτογραφίες το φαγητό σας

Ο έλεγχος των μερίδων είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Εάν λοιπόν τραβάτε φωτογραφίες το φαγητό σας πριν το καταναλώσετε μπορεί να σας βοηθήσει ώστε την επόμενη φορά να τρώτε λιγότερο.

Πηγή: jenny.gr