ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΑΤΣΙΔΑΚΟΥ: ΑΠ’ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Our Rating

10

Πετυχημένη επαγγελματίας, αξιολάτρευτη μαμά, υπέροχη σύζυγος, πανέμορφη γυναίκα με μια αμεσότητα που σε αφοπλίζει.  Η Χρυσαυγή Ατσιδάκου επέλεξε στη ζωή της ν΄ασχοληθεί με δυο επαγγέλματα που εξορισμού αναζητούν την αλήθεια και το δίκαιο, την δικηγορική και την δημοσιογραφία. Τα  δικαστικά έδρανα μπορεί να την «κερδίσανε» αλλά η τηλεόραση την «αγαπάει» πολύ, γι αυτό φέτος την βλέπουμε στο πλευρό της Ζήνας Κουτσελίνη, στο Star, να μας λέει «Αλήθειες με τη Ζήνα». Απολαύστε την !

 

Η «εργαζόμενη μητέρα» είναι ζόρικος ρόλος. Πως θέτεις  τις προτεραιότητες σου;

Το εργαζόμενη μητέρα αν δεν το ζήσεις είναι αδύνατον να το καταλάβεις. Από τη μία έχεις διαρκώς τύψεις που αφήνεις τα παιδιά για να εργασθείς, από την άλλη όμως ξέρεις ότι αυτό το κάνεις για τα παιδιά σου.. και για να τους εξασφαλίσεις κάποια πράγματα …υλικά και μη…

 

Υπήρξε περίοδος που η δουλεία του άντρα σου, σου δημιούργησε άγχος;

Τις περιόδους που αγωνιζόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο (μουντιάλ πχ) σίγουρα επηρεαζόμουν από τη δική του αγωνία να είναι καλός τερματοφύλακας και επαγγελματίας εν γένει. Οικογένεια ήμασταν και τότε, επομένως δε θα μπορούσα να μείνω ανεπηρέαστη.

   

Αν ο σύζυγος σου είχε κάποια πρόταση για το εξωτερικό, θα τον ακολουθούσες;

Εδώ και κάποια χρόνια ο Αλέξανδρος δεν είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, επομένως δεν θα χρειαστεί να ξαναφύγει, προκειμένου να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα. Όταν όμως κατά το παρελθόν χρειάστηκε να φύγει από τον Παναθηναϊκό για την Ιταλία, τον ακολούθησα αφήνοντας πίσω μου το δικηγορικό μου γραφείο, που λίγους μήνες πριν είχα στήσει. Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή, καθώς είχαμε αποφασίσει να προσπαθήσουμε το διάστημα της καριέρας του στο εξωτερικό, να δημιουργήσουμε την οικογένειά μας…και έτσι έγινε!

  

Ποιος υποχωρεί πρώτος;

Γνωριζόμαστε πια τόσο καλά και έχουμε αντιμετωπίσει τόσα μαζί, που όταν υπάρχει διαφωνία για κάποιο θέμα υποχωρεί πρώτος εκείνος ενώ κατά βάθος ξέρει ότι έχει άδικο. Δεν υπάρχουν πια χαζοί εγωισμοί μεταξύ μας.

 

Είσαι «εύκολη» μαμά; Πιστεύεις στους κανόνες;

Πιστεύω πολύ στους κανόνες. Άλλωστε το επιβάλλει το επάγγελμά μου. Πέρα όμως από αυτό τα παιδιά μας θα γίνουν ενήλικες, που για να επιβιώσουν στην κοινωνία θα πρέπει να υπακούν σε κανόνες. Το κατά πόσον βέβαια μπορώ να τους επιβάλλω στα μικρά μου, είναι άλλο θέμα, καθώς είμαι και ιδιαίτερα συναισθηματική με τα παιδιά μου.

 

Μπορείς ν΄αντισταθείς στα νάζια των παιδιών σου;

Όχι πάντα. Όπως σου είπα τα συναισθήματά μου πολλές φορές, με εμποδίζουν να είμαι η μαμά που ακολουθεί κανόνες και επιβάλλει διαρκώς την τάξη στο σπίτι. Θα τους κάνω τα χατίρια, θα τα αφήσω να είναι ελεύθερα ο εαυτός τους.

 

 Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχεις μάθει από αυτά;

Έμαθα να αγαπώ χωρίς όρους, όρια και ανταλλάγματα… έμαθα την ανιδιοτελή αγάπη …πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος να την μάθει κανείς.

 

Υπήρξε στιγμή που «ζορίστηκες» στο μεγάλωμα τους;

Φυσικά. Πολλές στιγμές. Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά μου έχουν μόλις 13 μήνες διαφορά και ότι είχα δύο πολύ δύσκολες εγκυμοσύνες  κατά τη διάρκεια των οποίων ήμουν μόνη με τον Αλέξανδρο στο εξωτερικό. Ακόμα και αυτές όμως τις στιγμές δεν θα τις άλλαζα με τίποτα.

 

Θα σκεφτόσουν ένα ακόμη παιδί; 

Δεν είναι κάτι που θέλω ή που σκέπτομαι. Αισθάνομαι ότι έχω μια πλήρη οικογένεια, απόλυτα ισορροπημένη και δεμένη. Μάλιστα το ότι έχω ένα αγόρι κι ένα κορίτσι είναι και ό,τι ονειρευόμουν για το φύλο τους.

 

Είσαι δικηγόρος και δημοσιογράφος. Πιστεύεις ότι σε κέρδισαν τα δικαστικά έδρανα ή υπάρχει ελπίδα να σε ξανα δούμε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή;

Με τα media διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Αυτή τη χρονιά έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με ένα πρόσωπο που αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα. Τη Ζήνα Κουτσελίνη. Προσεγγίζουμε μαζί μια φορά την εβδομάδα την επικαιρότητα μέσα από την εκπομπή της στο Star «Αλήθειες με τη Ζήνα». Επομένως δεν απαρνιέμαι την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, απλά την προσαρμόζω στις απαιτήσεις της μαχόμενης δικηγορίας.

 

Ποια θα ήταν για σένα η ιδανική εκπομπή;

Μια καλή αρχή για να φθάσουμε στην ιδανική εκπομπή είναι το να σέβεται τον τηλεθεατή. Από εκεί και πέρα έχει μεγάλη αξία το κομμάτι της ενημέρωσης.. είναι σημαντική η  μεταφορά της πληροφορίας χωρίς παρεμβάσεις, η αναζήτηση της αλήθειας. Ο τηλεθεατής δεν ανέχεται πια να τον κοροϊδεύεις! Αλλάζει κανάλι!

 

Παρακολουθείς τα ριαλίτι επιβίωσης;

Υπάρχουν φορές που θα καθίσω στον καναπέ να χαλαρώσω και θα δω και ριάλιτι επιβίωσης αν τυχαία έχει κάτι ενδιαφέρον εκείνη την ώρα. Βέβαια αν δω, θα δω μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό για κάποια λεπτά. Δεν μπορώ περισσότερο. Βαριέμαι.

 

Υπάρχουν κοινά στοιχεία στην δικηγορική και την δημοσιογραφία; 

Βέβαια και υπάρχουν. Τέμνονται συχνά οι δρόμοι τους. Σκέψου ότι μεγάλος όγκος αντικειμένου της δημοσιογραφίας είναι υποθέσεις και ζητήματα δικαιοσύνης και ότι συχνά οι δικηγόροι εμφανίζονται στα media ως σχολιαστές σειράς ζητημάτων που αφορούν τη ζωή μας. Έχουν και οι δύο επίκεντρο τον άνθρωπο. Επίσης εξ ορισμού αναζητούν την αλήθεια και το δίκαιο.  

 

Η άψογη εξωτερική σου εμφάνιση σου χει δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά σου; (έχεις δεχθεί ρατσισμό λόγω της ομορφιάς;)

Η εμφάνιση θα σου ανοίξει την πόρτα σε πρώτη φάση. Το θέμα είναι το τι θα την κρατήσει ανοιχτή στη συνέχεια. Σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον που βρέθηκα φρόντισα από την αρχή να δείξω ποια είμαι πέρα από ό,τι φαίνεται, να διεκδικήσω και να φέρω εις πέρας  με επιτυχία projects. Δεν άφηνα περιθώρια για ρατσισμό….

 

Μετά τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη έχει γίνει πολύς λόγος σχετικά με τον νόμο Παρασκεύοπουλου. Ποια είναι η γνώμη σου;

Δεν θα κρίνω το συγκεκριμένο νόμο. Άλλωστε ο ίδιος ο δημιουργός του είπε ότι πρέπει να καταργηθεί. Εκείνο που όμως θέλω να πω με αφορμή την ερώτηση για τον συγκεκριμένο νόμο, είναι ότι αν κάθε αποφυλάκιση δεν συνοδεύεται από πρόγραμμα στήριξης και ομαλής επανένταξης στην κοινωνία (π.χ. εξασφάλιση στέγης και εργασίας), τότε  είναι πολύ πιθανό ο αποφυλακισθείς να οδηγηθεί ξανά σε νέες παραβάσεις και νέες εγκληματικές ενέργειες για να επιβιώσει. Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

 

Τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε πολλές φορές η δικαιοσύνη. Δικαίως ή αδίκως;

Η δικαιοσύνη είναι οι άνθρωποι που την συνθέτουν. Ο άνθρωπος δεν είναι θεός, δεν είναι τέλειος. Έχει αδυναμίες και εκ φύσεως θα κάνει και λάθη. Επομένως είναι λογικό να υπάρχουν φορές που η δικαιοσύνη αμφισβητείται.

 

Παρακολουθείς τα πολιτικά δρώμενα; 

Δεν θα τα παρακολουθούσα και δε θα με ενδιέφεραν μόνο στην περίπτωση που θα είχα πάρει τα βουνά και θα ζούσα μόνη. Χωρίς την πολιτική και τους πολιτικούς, δε θα υπήρχε οργανωμένη κοινωνία. Όμως προσοχή στις επιλογές μας, διότι σε εμάς θα γυρίσει η σωστή ή η λάθος επιλογή. 

 

Πως θα περιέγραφες την καθημερινότητα σου;

Σίγουρα γεμάτη. Υπάρχουν μέρες που δεν μου φθάνει το 24ωρο. Κάθε μέρα όμως θα βρω σίγουρα μία ώρα που θα κλείσουν κινητά και θα μαζευτούμε οι τέσσερις μας στον καναπέ να πούμε τα νέα της ημέρας, να παίξουμε, να γελάσουμε και να αγκαλιαστούμε.