ΡΕΚΟΡ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK. ΣΤΑ 6,88 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΤΖΙΡΟΣ

Κέρδη – ρεκόρ που ξεπέρασαν κατά ένα δισ. δολάρια τα μεγέθη κάθε άλλου τριμήνου στο παρελθόν ανακοίνωσε για την αυλαία του 2018 η Facebook.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο του έτους κέρδη 6,88 δισ. δολάρια ή 2,38 δολάρια ανά μετοχή με το αντίστοιχο μέγεθος πέρυσι να είναι στα 1,44 δολάρια ανά μετοχή. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 2,18 δολαρίων ανά μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 16,91 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με τα 12,97 δισ. πέρυσι, ξεπερνώντας και εδώ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πωλήσεις 16,39 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook παρέμειναν σταθεροί σε ΗΠΑ και Καναδά στους 242 εκατ. συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο διάστημα αυξήθηκαν στους 381 εκατ. από 370 εκατ. πέρυσι.

«Η κοινότητα και οι δραστηριότητές μας συνεχίζουν να αυξάνονται» δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων ενώ τόνισε ότι η εταιρεία έχει αλλάξει τον τρόπο που επικεντρώνεται στα μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα αλλά και στη διαχείριση της εταιρείας κάνοντας έτσι αναφορά στο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων που εμπλέκεται η Facebook.

Σημειώνεται ότι η μετοχή τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, έφτασε να κερδίζει μέχρι και 12%.

Πηγή: liberal.gr