ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ TRII ART HUB(17-30/10)

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο Trii Art Hub, πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με θέμα: «Η Εικόνα και το Βλέμμα – the Image and the Glance».

Στην έκθεση που ξεκίνησε στις 17 και ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτώβρη, συμμετείχαν οι εξής εικαστικοί καλλιτέχνες:

Κατερίνα Βασιλάκη, Φαίδων Βενέτης, Ζαχαρούλα Bongard, Παναγιώτης Γαρίδης, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, Δημήτρης Δεβούρος, Βαγγέλης Ηλίας, Ορέστης Ηλίας, Helen Mudie-Ιωαννιδου,  Αλεξάνδρα Καλούδη,  Ιωάννα Καρδιακού, Αρετή Κλουτσινιώτη, Έφη Μωραίτη, Ειρήνη Παγώνη, Θάνος Παναγιώτου, Φανή Πανταζίδου, Δημήτρης Παπανικολάου, Άννα Πηττα, Δημητρης Ριμπας, Εμμανουήλ Σαββιδάκης, Μάικ Τζαμάλης, Κυριάκος Φραγκοζίδης, Έλενα Χατζηαθανασίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Μαρίνα Γκόντα, Ιστορικός Τέχνης, η οποία, μεταξύ άλλων, γράφει για την έκθεση:

«Τέχνη για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι ένας τρόπος αθανασίας για τους επίγεια περαστικούς. Η τέχνη επιτυγχάνει μία κάθαρση των ηθικών ταραχών, που δημιουργούνται μέσα στην εξέλιξη της καθημερινής  ζωής. Είναι η επικοινωνία και όχι η δημοσιότητα και η επιτήδευση. Είναι μία δόση αλήθειας και ελπίδας. Εκφράζει παράλληλες διαχρονικές συγκινήσεις  σε κάθε μορφή ή απόδοση: θεματική, εικονογραφική, χρωματική.

Είναι εναρμονισμένες ενότητες, εικονιστικοί προβληματισμοί και παράλληλες συγκινήσεις διαχρονικά. Είναι μια γλυκιά απόλαυση και μέθη. Το έργο της είναι αυτή καθ’ αυτή η μίμηση και η προερχόμενη από αυτήν τέρψη. Αυτό είναι η ποιητική, η δημιουργία, το θέατρο και στην περίπτωση της εικαστικής τέχνης, Η ΕΙΚΟΝΑ. Οι 21 άξιοι εικαστικοί που συμμετείχαν στην έκθεση, εμπνέονται από τον κόσμο μας, από τις αφορμές που μας αφυπνίζει. Τα εξωτερικά ερεθίσματα που μεταγράφονται σε μορφές Τέχνης, μετουσιώνονται σε αισθητικές εικόνες, ήχους, χρώματα σε ένα ατέρμονο, ελκτικό, γοητευτικό ταξίδι, ευρηματικό και συνειδητά υπαινικτικό. Αστείρευτες δημιουργικές φαντασίες που θα ποθήσεις να αποκτήσεις ή να απολαύσεις και από τη στιγμή που θα συναισθανθείς μια βαθύτατη εσωτερική ανάγκη, θα κρίνεις την σκοπιμότητά τους για τη ζωή τους και το πέρασμά τους στο ταξίδι του χρόνου.»