ISLAND ATHENS RIVIERA

Τα σοβαρά δείγματα δημιουργίας, από τον πολύ ταλαντούχο chef Νίκο Σκλήρα, μπορεί να τα καταλάβει κανείς, παίρνοντας το menu στα χέρια του. Συγκρατημένη πολυτέλεια, ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών, δυναμισμός, με την γνώση της αφαίρεσης να κυριαρχεί παντού αλλά και την σχέση ποιότητας και τιμής, αν είναι κάτι παραπάνω από υποδειγματική το Island έχει γράψει την δική του ιστορία, στον χώρο της εστίασης.

Η ανώτατη αίσθηση κύρους, που σε καταλαμβάνει λόγω τοποθεσίας φυσικά, είναι κάτι το μοναδικό. Η wine list, είναι εξαιρετική αφού περιλαμβάνει τις καλύτερες ετικέτες κρασιών. Ο συνδυασμός ανάμεσα στην διεθνής μεσογειακή κουζίνα και την ασιατική (επιλογές sushi), σε γοητεύει αφού δίνει έμφαση πάνω απ’όλα στις ανάγκες του πελάτη.

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με την σαλάτα µε καβούρι, noodles, αγγούρι και sesame oil dressing. Συνεχίσαμε με τα avocado & spicy shrimps (γαρίδα σε spicy sauce, σουσάµι, αγγούρι, αβοκάντο, chili sauce, teriyaki sauce, φύτρες σόγιας, αγριοράπανο) και τα mango soft shell crab(mango, αγγούρι, soft shell crab tempura, spicy mayo, red tobico). Σειρά είχαν κυρίως: τόσο η μοσχαρίσια short ribs Black Angus (σε πουρέ πατάτας µε λάδι τρούφας και gravy sauce), όσο και το φιλέτο σφυρίδας (σε sauce από πιπεριές jalapenos και αφρό από yuzu lemon), μας εντυπωσίασαν.

Η εκτέλεση, ο χρόνος άφιξης των πιάτων αλλά και οι συνδυασμοί υλικών, ήταν άψογα. Ο chef ξέρει να επιδεικνύει τις αρετές του, σε ένα περιβάλλον απόλαυσης και ιδανικών στιγμών. Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με εξωτικά φρούτα, µε γάλα καρύδας σε crushed coconut ice. Ένα επιδόρπιο που επιλέγω πάντα, όταν βρίσκομαι στο Island.

Ο Χρύσανθος Πανάς, ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα στην ιστορία, την αισθητική και την πολυτέλεια. Αφού οι επιλογές μας, μας χαρακτηρίζουν, παίρνει άριστα. Είναι σημαντικό, να ξέρεις να επιλέγεις ανθρώπους, όπως ο chef Νίκος Σκλήρας, κρατώντας το status αρκετά υψηλά.

INFO:

 Αθηναϊκή Ριβιέρα, Βάρκιζα

210 8925101

facebook.com/IslandAthensRiviera

www.islandclubrestaurant.gr

9
9