ΠΙΠΕΡΙΑ

Οι φωτιές στην κουζίνα της Πιπεριάς ξεκίνησαν να καίνε στις 15 Μαρτίου του 2001.

Η μοντέρνα ταβέρνα, μετά από σύντομη αναζήτηση ταυτότητας, βρήκε τον θαλασσινό προσανατολισμό της με την πολύτιμη συμβολή των πρώτων πελατών και φίλων, στους οποίους η Πιπεριά χρωστάει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της!

Ο chef Παναγιώτης Παπανικολάου, δημιούργησε ένα καινοτόμο menu, με πολλά από τα αρχικά πιάτα να στέκονται με αξιώσεις έως και σήμερα, έχοντας αποκτήσει φανατικούς φίλους. Στο πέρασμα των χρόνων η Πιπεριά ωρίμασε κι έχει εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα οικείο και προσιτό εστιατόριο με σύγχρονη κουζίνα, βασισμένη στα θαλασσινά.

Το menu, περιλαμβάνει στο σύνολο του ψάρι, με ελάχιστες επιλογές από κρέας, ενώ μπορεί να διακρίνει κανείς νεωτεριστικές πινελιές στα ορεκτικά και στις σαλάτες. Οι τιμές είναι υποδειγματικές.

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με σαλάτα με ραντίτσιο (εσκαρόλ, κινεζικό λάχανο, σταφίδες, αντίβ σε βινεγκρέτ πορτοκαλιού με μέλι και μουστάρδα). Συνεχίσαμε με το τατάκι σολομού (με σάλτσα σόγιας και κρέμα γουασάμπι), που ήταν εξαιρετικό. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν οι κροκέτες μπακαλιάρου (παναρισμενες σε πάνκο με ταρτάρ πατζαριού και αιολί με κάρυ) και τα φιλέτα γλώσσας (σε καταίφι με γλυκόξινη σάλτσα), καθώς επίσης και η παέγια ριζότο (με πικάντικο τσορίθο, μύδια, κυδώνια, γαρίδες και σαφράν). Το φιλέτο τόνου στη σχάρα (με λεμονάτο κολοκύθι και σως βαλσάμικου) και το λιγκουίνι (με γαρίδες, ούζο, ντομάτα και φινόκιο), ήταν γευστικότατα.

Το service, η wine list, η τεχνική εκτέλεση των πιάτων αλλά και το πολύ ζεστό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις σωστές μουσικές επιλογές, συνθέτουν έναν ιδανικό χώρο απόλαυσης. Η βραδιά μας, έκλεισε με την πανακότα (με κρέμα καρύδας και σιρόπι με μάνγκος) και με το μιλφέιγ (με τραγανό φύλλο Βηρυτού και κρέμα μαστίχας).

INFO:

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό

21 0672 9114

facebook.com/Εστιατόριο-Πιπεριά