Όταν η παράδοση συνδυάζεται με την πολυτέλεια και την διάθεση για έμπνευση, το αποτέλεσμα σχεδόν αγγίζει το άριστα! Η ιστορία και οι αξίες μιας οικογένειας, πολλές φορές σε κάνουν να είσαι περισσότερο υπεύθυνος, από οποιονδήποτε άλλον, σε δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Barabicu, όπου οι κόρες της Ρένας Τόγια, γνωστή και ως «Ρένα της Φτελιάς», Μπέσσυ και Τζίνα, συμβουλεύτηκαν την μαμά και άνοιξαν ένα εστιατόριο με δυνατές προϋποθέσεις και ανεξάντλητες δυνατότητες.

Το παραπάνω δεν θέλω να θεωρηθεί υπερβολή, αφού όλα λειτουργούν σωστά, η wine list καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών, σε ένα χώρο οικείο, ζεστό φιλόξενο με σωστά μουσικά ακούσματα.

Οι βραδιές γευσιγνωσίας, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση στον κόσμο. Και αναφέρομαι αποκλειστικά, σε ανθρώπους, που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Η όρεξη πάντα υπάρχει, οι γνώσεις το ίδιο αλλά το αποτέλεσμα από κουζίνα σε κουζίνα, πάντα διαφέρει. Στην προκειμένη περίπτωση είναι από τα εστιατόρια που θα επισκεφθώ ξανά και ξανά!!!

IMG_2506

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με πράσινα φασόλια mung με κινόα, πορτοκάλι, φρέσκα μυρωδικά και λάιμ. Συνεχίσαμε με τραγανά empanadas τυριού με μαρμελάδα ντομάτας. Το causas γλυκοπατάτας με μαριναρισμένο pulled κοτόπουλο, μας έδωσε την ώθηση που θέλαμε. Περάσαμε στα κυρίως. Το κριθαρώτο με ψητά σπαράγγια και flakes παρμεζάνας, καθώς επίσης και το καραμελωμένο χορινό με σως τεριγιάκι και πουρέ πράσινου μήλου, ήταν άψογα, τόσο από άποψη ψησίματος, όσο και από ώρα σερβιρίσματος. Η νοστιμότατη τρυφερή πικάνια black angus στη σχάρα με τα συνοδευτικά του barabicu, ήταν υπέροχη. Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με λουκουμάδες churros, με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και τσίλι. Η μους λευκής σοκολάτας, με καραμελωμένα φρούτα εποχής, σου δημιουργούσε, την αίσθηση, ότι βρισκόσουν κάπου αλλού.

INFO:

25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό

www.barabicu.gr

www.facebook.com/barabicu.gr