Η ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤEΛΩΝ ΤΟΥ ΟIΚΟΥ SALVATORE FERRAGAMO

Υπάρχουν ζευγάρια παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί για να γράφουν χιλιόμετρα, άλλα που τα φυλάμε για ξεχωριστές νύχτες και κάποια πολύτιμα, έργα τέχνης, που θα μπορούσαν να αποτελούν εκθέματα σε μουσείο. Τo μουσείο Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία είναι αφιερωμένο στην υποδηματοποιία ως υψηλή τέχνη και εκεί φυλάσσονται τα πρωτότυπα σχέδια του οίκου από τα τελευταία 80 χρόνια.

O Σαλβατόρε Φεραγκάμο στο εργαστήριο κατασκευής των υποδημάτων στα μέσα της δεκαετίας του 1940

Ο Σαλβατόρε Φεραγκάμο ταξίδεύει από την Ιταλία στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και ντύνει με τα γοβάκια του τις σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Μερικές δεκαετίες αργότερα, οι πρωτοποριακές φόρμες επανασχεδιάστηκαν ως μέρος της «Ferragamo’s Creations» συλλογής.

Το 1947 κατά την τελετή απονομής του βραβείου Neiman Marcus για το “αόρατο σανδάλι”

Η συλλογή έκανε πρεμιέρα το 2006, με εμβληματικά σχέδια, όπως η Rainbow πλατφόρμα (δημιουργήθηκε το 1938 για την Τζούντι Γκάρλαντ), το «αόρατο σανδάλι» από διαφανές νάιλον (βραβείο Neiman Marcus, 1947), και οι αγαπημένες ψάθινες μπαλαρίνες της Οντρεϊ Χέπμπορν.

Κρατώντας την αριστοτεχνία και την παράδοση του χειροποίητου στον πυρήνα της εταιρείας, ο οίκος Salvatore Ferragamo υιοθετεί πλέον μια στρατηγική κοινωνικής ευθύνης, που επιδιώκει την οικονομική ανάπτυξη λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των δράσεών της στο περιβάλλον. Αυτό γίνεται περίτρανα φανερό στη νέα έκθεση του μουσείου, «Sustainable Thinking».

Τα εμβληματικά σχέδια του οίκου Salvatore Ferragamo που φόρεσαν οι σταρ του Χόλιγουντ επανασχεδιάστηκαν ως μέρος της “Ferragamo’s Creations” συλλογής

Η συλλογή Ferragamo’s Creations θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο στο κατάστημα Καλογήρου στο Κολωνάκι.

Πηγή: marieclaire.gr