Αισθητική, εμπειρία, ταλέντο αλλά και όρεξη για δημιουργία είναι μερικά από τα στοιχεία της πολυσύνθετης προσωπικότητας του Alain Parodi, που μαζί με την γυναίκα του, Christine κάνουν ένα δυνατό δίδυμο εξυπηρέτησης του κόσμου, σε ένα εστιατόριο με μοντέρνα διακόσμηση, άνετους χώρους και καταπληκτική μουσική.

Το Veritable, υιοθετεί απόλυτα την λογική της γαλλικής bistronomie, σε όλα τα επίπεδα. Η λίστα κρασιών που υπάρχει είναι πλήρης. Όλες οι ετικέτες, είναι τιμολογημένες σωστά, χωρίς καμία υπερβολή. Αξίζει να δοκιμάσετε  τα πολύ ιδιαίτερα αλσατικά ουίσκι που εισάγουν μόνοι τους.

Ξεκινήσαμε από το υπέροχο ψωμί, το οποίο συνοδεύεται με ορισμένα έξοχα αλλαντικά αλλά και τυριά. Η πράσινη σαλάτα, shallot, φρέσκο κρεμμύδι, dressing μουστάρδας καθώς και το risotto carnaroli, με καλοκαιρινές τρούφες, buratta με ξύσμα λεμονιού και σάλτσα μοσχαριού, ήταν εξαιρετικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, «κινήθηκε» και το αρνί, με λαχανικά και μπαχαρικά από Μαρόκο, Tajine style. Ο γλυκός επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με τα επιδόρπια, την νοστιμότατη ile flottante, το millefeuille και την κρεμ καραμελέ με την καραμέλα από bourbon.

Σωστές εκτελέσεις, συνύπαρξη νεωτερισμών και δέσιμο των υλικών, κάνει το εστιατόριο μία δυνατή γαστρονομική έδρα με πολλές απαιτήσεις στο μέλλον. Οι άψογες τεχνικές εκτελέσεις των πιάτων του, δίνει την ώθηση για να πρωταγωνιστήσει στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις άνοιξε…

INFO:

Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό 154 51

21 1182 9109

 

www.instagram.com/veritablebistroathens

www.facebook.com/bistrocaveveritableathens