ΤΟ ΝΕΟ SUPERCAR 1.325 ΙΠΠΩΝ ΤΗΣ MILAN AUTOMOTIVE

Η αγορά των υπεραυτοκινήτων βρίσκεται σε έξαρση αυτό το διάστημα με πολλούς κατασκευαστές να δημιουργούν εξωτικά και πανάκριβα παραδείγματα που δεν δυσκολεύονται να βρουν νέους ιδιοκτήτες. Αυτό ευελπιστεί να κάνει και η Milan Automotive με το Red, την παρθενική της δημιουργία.

Η νεοσύστατη αυστριακή εταιρία του 37χρονου Markus D. Fux παρουσίασε επίσημα το Red σε ανάλογη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Burg Kreuzenstein στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα.

Το Red είναι ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο τόσο σε σχεδίαση όσο και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή του αμαξώματος αλλά και για το πλαίσιο το βάρος έχει περιοριστεί στα 1.300 περίπου κιλά. Σε συνδυασμό με τον V8 των 6,2 λίτρων και τεσσάρων turbo που χρησιμοποιεί για την κίνησή του οι επιδόσεις του Red αναμένονται καταιγιστικές αφού η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 1.325 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και η ροπή ξεπερνά τα 142 κιλά στις 6.000 σ.α.λ.

milan-red-supercar-640-2

Το μοτέρ είναι το τοποθετημένο το κέντρο και στέλνει όλη αυτή τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα διαχείρισης της τροφοδοσίας αλλά και των ηλεκτρονικών συστημάτων του Red με τις δραματικές ονομασίες “Glide”, “Hunt” και “Attack” με το τελευταίο προφανώς να προορίζεται για χρήση σε πίστα.

milan-red-supercar-640

Το Red είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις υπεραυτοκίνητο. Το μήκος του αγγίζει τα 4,74 μ., το πλάτος ξεπερνά τα δύο μέτρα και σταματά στα 2,15 (!) ενώ το ύψος ανέρχεται στα μόλις 1,197 μ. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Milan είναι πράγματι ανάλογες της δύναμης του μοτέρ με τελική που ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα, 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 5,46 δευτερόλεπτα και 0-300 οριακά κάτω από 10 δευτερόλεπτα! Η Milan υποστηρίζει ωστόσο ότι το Red δεν είναι μόνο για ευθείες αφού μπορεί στις στροφές μπορεί να επιτύχει τιμές έως και 2,6 G.

milan-red-supercar-640-3

Στα highlights του Red περιλαμβάνονται τα ανθρακονημάτινα διπλά ψαλίδια της ανάρτησης, η οποία είναι πλήρως ρυθμιζόμενη: οι ρυθμίσεις δεν περιορίζονται μόνο στο αμορτισέρ και το ελατήριο αλλά προσωρούν και στην γεωμετρία της ανάρτησης, ακόμη και στις αντιστρεπτικές. Παράλληλα, η απόσταση από το έδαφος είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να φτάσει από τα 90 χλστ. στα 135.

Το έργο της επιβράδυνσης έχει αναλάβει η Brembo με κεραμικούς-ανθρακονημάτινους δίσκους με διάμετρο 390 και 380 χλστ. και εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες, εμπρός και πίσω αντίστοιχα .

Τέλος οι σφυρήλατοι τροχοί αλουμινίου είναι 20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω και φέρουν ελαστικά 265/35 και 325/30.

Η τιμή του Red ανακοινώθηκε στα δύο εκατ. ευρώ και θα παραχθεί συνολικά σε 99 κομμάτια.

Πηγή: newsauto.gr

9
9