ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUV ΤΗΣ SMART

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Smart θα μας δώσει το στίγμα της εταιρείας για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νέα SUV ηλεκτρική πρόταση με την υπογραφή της Smart που θα έρθει να δώσει μια νέα πνοή στην κατηγορία των B SUV. Εκεί που έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται αρκετές αξιόλογες προτάσεις που «συναντούν» τις ανάγκες της νέας εξηλεκτρισμένης εποχής. Σήμερα, όλοι φαίνεται να μιλούν για την Tesla ή τους αντιπάλους της για το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας. Ο Όμιλος VW αλλά και το Stellantis Group, μαζί με τις προτάσεις του είδους από την Κίνα θα διαμορφώσουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό στην κατηγορία που έχει έτσι και αλλιώς πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όλες οι απορίες σχετικά με το νέο Smart θα μας λυθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην IAA Mobility 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, μια και εκεί αναμένεται να δούμε την τελική μορφή του νέου μοντέλου. Εκεί λοιπόν η Smart θα παρουσιάσει το πρώτο της compact SUV σε πρωτότυπη μορφή το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Τα μόνα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι κάποια σκίτσα και ορισμένες teaser εικόνες από κάποια σημεία του αμαξώματος του μοντέλου που έχει δώσει η ίδια η εταιρεία στη δημοσιότητα. Από όσα έχουν ακουστεί από επίσημες πηγές, θα πρέπει να περιμένουμε κρυφές λαβές πορτών, χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και μεγάλη πανοραμική οροφή στο αμάξωμα, καθώς επίσης και ένα πολύ μοντέρνο εσωτερικό, όπου θα συναντάμε premium υλικά και προηγμένη τεχνολογία στον έλεγχο των λειτουργιών.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Daimler Group, Gorden Wagener, έχει πει χαρακτηριστικά για το μοντέλο πως «εκμεταλλευτήκαμε αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη μάρκα και η ιδέα του eSUV ενσωματώνει όλο το νέο DNA της Smart. Πρόκειται για μια οραματιστική προσέγγιση που δημιουργεί μια νέα ταυτότητα για τη μάρκα. Πιο όμορφο, πιο σπορ και φυσικά, πολύ πιο cool σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα». Η Smart θα στοχεύσει σε νέες οικογένειες με το πρώτο SUV της, καθώς και όλους τους αγοραστές που αναζητούν βιώσιμες ηλεκτρικές μεταφορές αλλά θέλουν να παραμείνουν πρωτοπόροι στις αστικές μετακινήσεις. Το όχημα θα χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα SEA της Geely και θα διαθέτει χαρακτηριστικό εξωτερικό σχεδιασμό με νέο στυλ, καθώς και ένα μοναδικό περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Πηγή: newsauto.gr

10
10