ΤΟ ΝΕΟ NAMMOS, Η PRODEA ΚΑΙ ΟΙ MEGA-RICH & FAMOUS

Μετά τη Μύκονο και το Ντουμπάι ήρθε η σειρά της Λεμεσού για να ταξιδέψει στη χλιδή. Το Nammos, ο απόλυτος προορισμός για τους mega-rich and famous όλου του πλανήτη, «κατέπλευσε» στη Λεμεσό, στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, μέλος της αλυσίδας Marriott International και συγκεκριμένα του brand The Luxury Collection.

Πρωτεργάτης στην έλευση του Nammos στην Κύπρο ήταν ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας.

Έτσι το πολυθρύλητο εστιατόριο λίγο πριν κλείσει τα… 20 (το glam παραμύθι του N’ammos – με απόστροφο τότε – ξεκίνησε το 2003 στην Ψαρού, στη Μύκονο) διαθέτει πλέον παρουσία σε τρεις χώρες, ενώ λέγεται ότι έχει δρομολογηθεί «απόβαση» σε Λονδίνο και Κάννες.

Η Yoda Group του Έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Παπαλέκα, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, μαζί με την Invel Real Estate και την εισηγμένη Prodea Investments έχουν συστήσει την εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture (MHV) Ltd, στην οποία ανήκει το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Parklane στη Λεμεσό.

Με εξειδίκευση στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχειακών ακινήτων (high end hospitality) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στην ανάπτυξη γης, η MHV διαθέτει ισχυρό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, στο οποίο εκτός από το Parklane, περιλαμβάνονται το The Landmark Nicosia, το Aphrodite Hills Resort και το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Στον τομέα των ακινήτων, η MHV είναι ιδιοκτήτης σημαντικών έργων στην Κύπρο, όπως το Park Tower, το Landmark Tower, και των οικιστικών μονάδων στο Aphrodite Hills Resort.

Πριν από τέσσερις μήνες, η MHV απέκτησε το 4άστερο ξενοδοχείο Porto Paros, με τίμημα που ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ.

Το τουριστικό συγκρότημα που κάποτε μεσουρανούσε διαθέτει ξενοδοχείο 263 κλινών, αυτόνομες βίλες, καθώς επίσης και μαρίνα σκαφών αναψυχής. Το συγκρότημα απέχει 3,5 χλμ. από τη Νάουσα και 14 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά.

Να σημειωθεί ότι η Prodea Investments αρχικά κατείχε το 45% της MHV, ωστόσο πριν λίγους μήνες η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ μείωσε το ποσοστό της στο 25% και στο μετοχικό κεφάλαιο της MVH εισήλθε με ποσοστό 12,5% νέος στρατηγικός μέτοχος, η κυπριακή εταιρεία Ascetico Ltd. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse), αύξησε την αρχική συμμετοχή της από 10% στο 20%, ενώ ο επιχειρηματίας Γ. Παπαλέκας (μέσω της εταιρεία Papabull) αύξησε το ποσοστό από 40% σε 42,5%.

Πηγή: ot.gr