ΤΑΣΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»

Συγκροτημένος, σοβαρός και πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα της κοινωνίας, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, αποκαλύπτεται στην συνέντευξη που ακολουθεί. Η αίσθηση κύρους που τον διακατέχει, σε συνδυασμό με την εμπειρία του, δημιουργούν ένα πολιτικό με αξίες και ιδανικά.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Είστε αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας;

Για τη Νέα Δημοκρατία η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η καθοριστική κάλπη, καθώς εκεί οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Σε έναν κόσμο γεωπολιτικά ασταθή, η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα για να είναι ακόμη πιο ισχυρή και αυτό θα γίνει πράξη μόνο μέσα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική. Σε αυτή την κάλπη οι πολίτες θα μας πουν το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Με όπλο τα πεπραγμένα μας και με σύμμαχο το όρομά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, με υψηλότερους μισθούς, με καλύτερο ΕΣΥ και λιγότερες παθογένειες στο Δημόσιο Τομέα είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε την αυτοδυναμία.

Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι στις εκλογές θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης;

Κατά τη γνώμη μου σε άλλη δημοκρατική χώρα κανένας από τους δύο δεν θα ήταν υποψήφιος. Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ο «πολακισμός» είναι η βασική αντίληψη άσκησης της πολιτικής. Κρίνουν τη Δικαιοσύνη σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον και με τη στάση τους απαξιώνουν τους Θεσμούς. Από την άλλη, αντιθεσμική και χυδαία είναι η στάση του κ. Πολάκη να επιτεθεί εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών. Αυτά όμως τα έχει ξανακάνει και βλέπετε πως ο κ. Τσίπρας το ανέχεται.Συνεπώς το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και οι πολιτικές του αρχές. Με την επιλογή του ο κ. Τσίπρας να τους κρατά στο κόμμα του, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές: Τοξικότητα, ψέμα, απαξίωση των Θεσμών και λαϊκισμός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρει απέναντί του.

Το έργο της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντικό στα τέσσερα έτη που κυβερνάει. Θα ήθελα να σταθούμε σε κάποιες πολιτικές που θεωρείτε ότι άλλαξαν κατά πολύ την καθημερινότητα των πολιτών.

Πράγματι εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουμε ένα πλούσιο κυβερνητικό έργο, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Ψηφίστηκαν από τη Βουλή 402 νόμοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής. Από τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας και την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, μέχρι τη μόνιμη ελάφρυνση από δεκάδες φόρους, την αύξηση των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, την ψηφιακή πρόοδο του κράτους, την αναβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, τη μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, οι συντάξεις απονέμονται πλέον σε 60 ημέρες, μεγάλες ξένες εταιρίες όπως η Microsoft, η Amazon, η Pfizer επενδύουν στη χώρα μας, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ και διαθέσαμε 56 δις ευρώ για να σταθεί όρθια η κοινωνία στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Εμείς μιλάμε με έργα και πράξεις. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες. Είναι πολλά αυτά που κάναμε και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Το πρόγραμμα μας ήταν πολύ συνεκτικό και υλοποιήθηκε πλήρως, μέσα σε πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις.

Σε οτιδήποτε που αφορά την πατρίδα εξοπλισμοί, επιδόματα, θέματα υγείας η αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Θα ήθελα να μου το σχολιάσετε αφού αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας στηρίζουμε τους πολίτες και την κοινωνία μέσα από αποτελεσματικές πολιτικές. Το έργο μας είναι μετρήσιμο. Θέλουμε να συγκριθούμε και όχι να συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, αντί για πολιτική κριτική, χρησιμοποιούν τοξικό και διχαστικό λόγο, αφού δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο. Αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι δεκάδες τα παραδείγματα της τοξικής και λαϊκιστικής πολιτικής τους, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την απόφαση του κ. Τσίπρας να μη συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, μία απόφαση που απαξιώνει τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και εντελή τον ίδιο τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό. Ένα είναι βέβαιο. Στη Νέα Δημοκρατία παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, θα υπερασπιστούμε τον ορθό πολιτικό λόγο κατά την προεκλογική περίοδο και θα μιλήσουμε με επιχειρήματα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι για τη στάση μας θα αξιολογηθούμε θετικά από τους πολίτες στη κάλπη.

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είστε υποψήφιος;

Θα είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος έχω δώσει τη δική μου μάχη για να υποστηρίξω το κυβερνητικό έργο και το βέβαιο είναι πως μπορώ να συμβάλω στην ενίσχυση της πολιτικής παρουσίας της ΝΔ. Από την άλλη, η 20ετής επαγγελματική μου πορεία αλλά και η αυτοδιοικητική μου εμπειρία στο Δήμο Καλλιθέας, με καθιστούν γνώστη των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Η περιοχή μας, ο Νότιος Τομέας, είναι σήμερα η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της χώρας. Το έργο στο Ελληνικό, ο Υμηττός, το παραλιακό μέτωπο, τα Πανεπιστήμια, ο Τουρισμός και οι πόλοι Πολιτισμού είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Έχω τις ικανότητες και το όραμα, να δουλέψω σκληρά και πιστεύω πως οι συμπολίτες μου, θα με αξιολογήσουν θετικά.

10
10