ΣΤΟ LOS ANGELES Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΨΗΛΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ CHANEL

Η Chanel φέρνει στο Λος Άντζελες τη συλλογή υψηλών κοσμημάτων για την 90ή επέτειο. Ακριβώς, την εποχή που η Gabrielle «Coco» Chanel επισκεπτόταν το Χόλιγουντ στις αρχές της δεκαετίας του 1930, μετά από πρόσκληση του παραγωγού Samuel Goldwyn, για να σχεδιάσει κοστούμια για τις ταινίες του. Εκεί, η διάσημη Γαλλίδα μόδιστρος θα δημιουργούσε και κάτι ακόμη στο ατελιέ της: μια συλλογή υψηλής κοσμηματοποιίας.

Η επαγγελματική σχέση με τον Goldwyn δεν διήρκεσε, αν και η ταινία «Tonight or Never» του 1931, με πρωταγωνίστρια την Gloria Swanson, είναι ένα μαγικό θέαμα των σχεδίων της Chanel στον κινηματογράφο. Ωστόσο, η ιδέα της να παράγει haute joaillerie (μοναδικά κοσμήματα) άντεξε και μεταμόρφωσε τόσο τη βιομηχανία κοσμημάτων όσο και τα… κόκκινα χαλιά.

Το 1932, η Chanel παρουσίασε την πρώτη της συλλογή υψηλής κοσμηματοποιίας, με τα κομμάτια «Bijoux de Diamants», τα οποία εστίαζαν σε κομήτες και αστέρια. Ενενήντα χρόνια αργότερα, ο οίκος τιμά αυτή τη στιγμή. Τα 77 σχέδια, που ‘’βαπτίστηκαν’’ «1932» αποτίουν φόρο τιμής στο αρχικό όραμα της Chanel.

«Το πνεύμα και το στυλ της Gabrielle Chanel είναι η έμπνευση», αναφέρει ο Patrice Leguéreau, διευθυντής του δημιουργικού στούντιο Fine Jewelry της Chanel.

Μεταξύ των κορυφαίων κοσμημάτων είναι το κολιέ Allure Céleste, το οποίο έχει ένα βαθύ μπλε ζαφείρι οβάλ κοπής, συνολικού βάρους 55,55. «Για μένα αυτό είναι το κολιέ, που εκφράζει καλύτερα το πνεύμα της συλλογής και το πνεύμα της Gabrielle Chanel», σημειώνει ο Leguéreau.

Πηγή: skai.gr

10
10