ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες ακόμη και οι… Πλανητάρχες χρειάζονται ξεκούραση και για τον λόγο αυτόν τουλάχιστον οι περισσότεροι επέλεξαν να απομακρύνονται όσο μπορούν από την Ουάσινγκτον. Τα Προεδρικά εξοχικά έχουν συχνά γίνει μέρος της πολιτικής συζήτησης και κάποια από αυτά κατάφεραν να αναβαθμίσουν ολόκληρες περιοχές, ενώ άλλα έχουν φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες συναντήσεις της πρόσφατης ιστορίας. Αυτές είναι οι σπανιότερες φωτογραφίες από τα πιο δημοφιλή εξοχικά των Προέδρων την ΗΠΑ.

Chris Maddaloni / Getty Images / Esquire US

Abraham Lincoln: Ουάσινγκτον (1861 – 1865)

Ο πρόεδρος Lincoln δεν ταξίδευε μακριά από τον Λευκό Οίκο τα καλοκαίρια της θητείας του. Έμενε σε αυτό το εξοχικό σπίτι στους χώρους του Soldiers’ Home, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως Armed Forces Retirement Home.

FPG / Getty Images / Esquire US

Franklin D. Roosevelt: Χάιντ Παρκ, Νέα Υόρκη (1933 – 1945)

Ο Franklin D. Roosevelt μεγάλωσε στο κτήμα Springwood στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης. Το κτήμα σήμαινε τόσα πολλά για εκείνον που ζήτησε να ταφεί στον κήπο με τα τριαντάφυλλα του κτήματος μαζί με τη σύζυγό του, Eleanor.

Bettmann / Getty Images / Esquire US

Harry S. Truman: Ιντιπέντενς, Μιζούρι (1935 – 1945)

Το σπίτι του Truman στο Μιζούρι χτίστηκε για πρώτη φορά το 1867 από τον παππού της Bess Truman, ο οποίος πρόσθεσε έναν δεύτερο όροφο το 1885. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή σπίτια στην περιοχή εκείνη την εποχή. Εδώ, ο πρώην πρόεδρος αναχωρεί από το σπίτι με την κόρη του, Margaret, καθ’ οδόν για τον γάμο της.

Getty Images / Esquire US

John F. Kennedy: Χαϊάνις Πορτ, Μασσαχουσέτη (1961 – 1963)

Η παιδική ηλικία του JFK ήταν γεμάτη με υπέροχες αναμνήσεις στο σπίτι των γονιών του στο Cape Cod, που αγοράστηκε για πρώτη φορά το 1928. Τελικά ο JFK, ο αδελφός του Ted και η αδελφή του Eunice αγόρασαν όλα τα γύρω ακίνητα, σχηματίζοντας το συγκρότημα Kennedy. Τα καλοκαίρια πολύ συχνά έψηναν όλοι μαζί.

Anwar Hussein / Getty Images / Esquire US

Ronald Reagan: Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια (1981 – 1989)

Το Rancho del Cielo αγοράστηκε από τον Ronald και τη Nancy Reagan το 1974. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πραγματοποίησαν συνολικά 50 ταξίδια στο κτήμα. Το κτήμα είχε συχνά διάσημους επισκέπτες, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που διακρίνονται εδώ σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ το 1983.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr