ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ – ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιθυμία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ έγινε πραγματικότητα

Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας εγκαινιάστηκε χθες το μόνιμο Καμαρίνι του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα στο μόνιμο Καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που πλέον κοσμεί την επιβλητική σκάλα του θεάτρου που οδηγεί στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4», υλοποίησαν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του κορυφαίου Πειραιώτη καλλιτέχνη, δημιουργώντας ένα Καμαρίνι με πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Η ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για τη δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4 αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στην πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Η υλοποίηση του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του προϊσταμένου Προγράμματος και Πολιτισμού της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, Παναγιώτη Φύτρα.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ανέλαβε ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.

Πηγή : iefimerida.gr