ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ MCLAREN F1

Όπως είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες από την πλευρά της Petrobras, η χορηγία της προς την ομάδα Formula 1 της McLaren τερματίστηκε πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν κοινής πορείας!

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βραζιλίας απέσυρε την οικονομική της στήριξη η οποία άγγιζε τα 190 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε πενταετή συνεργασία, που επεκτεινόταν και στον τεχνολογικό τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Sportspromedia, κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε, χαρακτήριζε την προαναφερθείσα συμφωνία ως αδικαιολόγητη.

Ήταν άλλωστε γνωστό πως υπήρχε η πρόθεση να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, με το μέλος του υπουργικού συμβουλίου Osmar Terrar να το τονίζει πριν μερικούς μήνες μέσω social media.

Προφανώς ακολούθησαν μερικοί μήνες διαπραγματεύσεων μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου των δύο πλευρών. Από εκείνη της McLaren δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως πρόκειται για μία… πολιτική απόφαση, που δεν σχετίζεται με τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ιστορικής βρετανικής ομάδας, που μετά τους πρώτους δεκαεπτά αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Πηγή: newsauto.gr